Közlekedés

2023.04.22. 09:11

Több vonalon is pótlóbuszok viszik az utasokat Hevesben

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

HEOL

A Mávinform április 21-i tájékoztatása szerint a Hatvan–Somoskőújfalu vonal teljes hosszán április 23-ig valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik pályakarbantartás miatt. A pótlóbuszok útvonala a közút vonalvezetése miatt jelentősen eltér a vasúttól: Lőrinciben a Városházánál, Selypen a Lőrinci-Selyp autóbusz megállóhelyen, Jobbágyiban a Galgagutai elágazásnál, Szurdokpüspökiben a Szabadság utca. 5 sz. nevű autóbusz megállóhelyen, Mátraverebélyen a Szentkúti elágazásnál, Kisterenyén az Ózdi úti elágazásnál, Kisterenye-Bányatelep vasúti megállóhely helyett az azonos nevű autóbusz megállóban, Zagyvapálfalva vasútállomás helyett a Szécsényi útelágazásnál, Salgótarjánban pedig a Postai aluljáró nevű autóbusz megállóhelyen állnak meg.

Az Eger–Szilvásvárad vonalon április 28-ig pótlóbusz közlekedik valamennyi vonat helyett pályakarbantartási munkák miatt. A pótlóbuszok útvonala eltér a a vasútállomások helyétől: Egervár vasúti megállóhely helyett a Gárdonyi ház nevű megállóban, Eger-Felnémet állomás helyett a Felsőtárkányi elágazás megállóhelyen, Szarvaskőnél a Központ nevű megállóban állnak meg. Bélapátfalván nem érintik a vasútállomást és a cementgyári megállóhelyet, helyette a Városházánál, valamint az Egészségháznál állnak meg. Valamennyi autóbusz megáll a Szalajkavölgyi elágazásnál létesített buszmegállóban is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában