Közösség

2023.04.11. 18:18

Zenevirágok, szónokok ünnepelték a költészetet Andornaktályán

Helyi tehetségek és elismert szaktekintélyek találkoztak a költészet napján.

Sz. M. L.

Színvonalas ünnepséget tartottak a költészet napja alkalmából az andornaktályai művelődési házban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nagy öröm számomra, hogy összehozza a falu közösségét a költészet napja. Minden ilyen kulturális esemény képes arra, hogy erősítse az összetartozást, alakítsa, megtartsa a faluközösséget. Több alkalommal jártam már Andornaktályán, itt mindig megünneplik a jeles napokat – mondta Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Önkormányzat elnöke kedden az Andornaktálya Kultúráért Alapítvány és az önkormányzat közös költészet napi eseményén a településen.

– A helyi művelődési házba lépve ritka szép tojásfát láttam, s Barczi Zsolt polgármester büszkén mesélte, a település legifjabbjai és legidősebbjei közösen díszítették. Azok akik a magyar nyelvet és a kultúrát át tudják adni, azokkal, akiknek átadhatják – fogalmazott.

Az eseményen az Andornaktályai Mesevár Óvoda növendékei Petőfi-verseket szavaltak, majd a középiskolás Török Jonatán szintén egy Petőfi Sándor művel, a A XXI. század költőivel lepte meg a közönséget. Felléptek helyi tehetségek, a Zenevirágok is, akik verses-zenés művet adtak elő, de többek között dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész is emelte az esemény fényét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában