Szakmai kiállítás

2023.05.14. 13:15

A bükki ménesből Ritmus, Dáma és Emlék is dobogón végzett Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen immáron 30. alkalommal rendezték meg a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb szakmai kiállítását, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. A rendezvényre kilátogatók betekintést nyerhettek az állattenyésztés és növénytermesztés ágazatainak életébe és munkásságába.

M. H.

A Batúz-tanya négyes fogata Hajtó: Némedi György, Segédhajtók: Horkay Ágnes és Laczkó Gabriella

Forrás: Bnpi.hu/ Mikola Zoltán

A nemzetközi viszonylatban is nagy megbecsülésnek örvendő kiállítás ebben az évben is kiváló lehetőséget biztosított a tenyészállatok bemutatására. Idén a rendezvény keretei között a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) hetedik alkalommal tudta bemutatni a Batúz-tanya furioso-north star ménesének hat tenyészállatát – egy fedező mént és öt tenyészkancát – írja a BNPI honlapján.

A rendezvény első napján került sor a ló tenyészállat bírálatra, melyen Furioso-north star kancák I. csoportjában az Igazgatóság által tenyésztett North Star XIII-89 „Ritmus” az első helyezést, a Furioso-north star kancák II. csoportjában az igazgatóság által tenyésztett North Star-77 Emlék a harmadik helyezést, míg a Furioso-north star kancák III. csoportjában az igazgatóság tulajdonában lévő Furioso-XLIV-64 Dáma az első helyezést érte el, közölték.

A rendezvény második és harmadik napján számos program között választhattak a helyszínre kilátogatók. Nagy érdeklődés övezte a fogatok bemutatóját, melyen a BNPI egy Cziráky típusú hintóba fogott négyes fogatot tudott bemutatni. A fogatot Némedi György Kollégánk hajtotta és Felleg nevű fedezőménük, Emlék, Dáma és Ritmus nevű tenyészkancáik volt befogva.

A program szervezői, külön programpontban lehetőséget biztosítottak, a furioso-north star lovak bemutatására is. Így az igazgatóság négyes fogata mellett, a díjugratásban versenyző Furioso-60 Lutri nevű kancákat is be tudták mutatni, Ökrös Krisztina lovagolta meg. 

Furioso-60 „Lutri” nyergében Ökrös Krisztina
Furioso-60 „Lutri” nyergében Ökrös Krisztina
Forrás: bnpi.hu/Haga Zsuzsanna

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában