Érettségi 2023

2023.05.09. 19:49

Matekérettségi: fotókon, videón mutatjuk a megoldásokat

A feladatokat Horváth Péter, a győri Révai-gimnázium igazgatója, matematika szakos tanár oldotta meg.

HEOL

Újabb megmérettetésen vannak túl a diákok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Portálunkon is beszámoltunk róla, hogy kedden tartották az idei matematika érettségit. Az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium egy diákja portálunk kérdésére azt mondta, a feladatlap nem okozott neki nagy meglepetést. Az intézmény igazgatóhelyettese, Kocsis Emese szakirányú tanár. Mint mondta, megszokott, hogy a feladatlap első része egyszerűbb, ugyanakkor a 12 feladat 10 témakört érintett, tehát nem volt egysíkú.

– Középszintű érettségit írtam, szerintem jó és érdekes feladatok voltak. Váratlanul nem ért semmi, sőt, könnyebb volt, mint amire számítottam. Kicsit meglepő volt, hogy egyenlőtlenséget például nem kellett megoldani. Minden típusfeladatból felkészültem, jó eredményre számítok – mondta portálunk kérdésére egy megkérdezett diák, aki kérte, hogy nevét ne írjuk le.

Most is nyilván sokan kíváncsiak arra, hogy vajon helyesen oldották-e meg a feladatokat. Ebben nyújt segítséget a Kisalföld, amely fotókon és videókon is elhozta a megoldásokat. A feladatokat Horváth Péter, a győri Révai-gimnázium igazgatója, matematika szakos tanár oldotta meg.

Videón a 2023-as középszintű matematika érettségi első feladatlapjának elemzései:

Videón a 2023-as középszintű matematika érettségi második feladatlapjának elemzései is:

Fotókon a megoldások:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában