Podcast

2023.05.16. 20:01

Minden, amit az egri születés hetéről tudnod kell

Podcast-sorozatunk legújabb adásában Feithné Krajcsik Ilonával, az egri Összhang Egyesület elnökével beszélgetünk a vasárnapig tartó születés hetéről.

F. V. E.

Mindenki számára van program, a kisbabáktól a kamaszokon át egészen a nagyszülőkig

Forrás: Milasán Dominik

Az idei eseményekben a szülésre, a születés minőségére, valamint ezeknek közeli és távoli hatásaira helyezik a hangsúlyt.

Az Összhang Egyesület 2009-ben jött létre, s céljuk, hogy támogassák, információkkal lássák el a váradósokat, családokat, és változásokat idézzenek elő a szülésélményeket és a gyereknevelést illetően. Mottójuk, hogy mindenki méltó módon szülhessen, születhessen és élhessen. 

A születés hetén minden korosztálynak kínálnak programokat, a kisbabáktól a kamaszokon át egészen a nagyszülőkig. 

Feithné Krajcsik Ilona elmondta, fontosnak tartják, hogy a kamaszokkal is beszélgessenek, hiszen így válhat majd belőlük később jó szülő. A nagymamákkal is leülnek, hogy tudatosítsák bennük, a legjobb tudásuk szerint cselekedtek régen, így oldozhatják fel önmagukat, s így tudják majd elfogadni a mai történéseket, tudják támogatni lányaiknak, unokáiknak, és meg tudják megerősítik őket, hogy jó döntéseket hoznak a szüléssel kapcsolatban. 

A beszélgetésből kiderül, vannak nevelési módszerek, melyeket régen jónak gondoltak, mára azonban bizonyítást nyert, hogy káros hatásai lehetnek ezeknek. Nem tanácsos például hagyni a gyereket, hogy sokáig sírjon egyedül az ágyában, mert így később is azt érezheti majd, hogy nem számítanak az érzései, a szülei nem foglalkoznak vele, így kamasz korában zárkózottá válhat, aki nem osztja meg a problémáit a családjával. Szintén fontos az érintés, a közelség a baba és szülei között, így tud kialakulni a megfelelő kötődés köztük. 

Bárki csatlakozhat az Összhang Egyesülethez, a közösségi oldalukon és a honlapjukon keresztül is elérik őket.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában