Akció

2023.05.11. 12:40

Muskátlit osztanak szombaton Hatvanban és Lőrinciben

Hatvanban hagyomány, hogy tavasszal muskátlit osztanak a lakosoknak.

T. O.

Az idei akcióra most szombaton kerül sor, az önkormányzat vezetése két helyszínen várja a helyieket: az újhatvaniak a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium udvarán, az óhatvaniak pedig a Kossuth téren vehetik át a virágokat.

Lestyán Balázs alpolgármester közlése szerint a virágosztás egyik célja, hogy felhívják a figyelmet a település rendezettségének és virágos környezetének a fontosságára. A 23 ezer darab muskátlit – portánként három-három tövet – szombaton reggel 8 órától 10 óráig vehetik át a jogosultak. Ha a készlet elfogyna, pótosztást indítanak majd. Lestyán Balázs közölte azt is, hogy utcanevek szerint kell sorban állni a virágokért, a csomagokat pedig lakcímkártya vagy régi típusú lakcímet igazoló dokumentum felmutatásával lehet átvenni.

Lőrinciben ugyancsak 13-ára, szombatra szervezett muskátliosztást az önkormányzat vezetése. A kisvárosban élők szintén három-három tőre jogosultak portánként, amiket reggel 8 órától délig vehetnek át a Szabadság téren, az Árkádnál.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában