Növényzet

2023.05.16. 07:22

Selypen megbetegedett fákat vágtak ki a kultúrház parkjában

Selypen több fát ki kellett vágni az egykori cukorgyári művelődési ház kertjében, mert az egyedek kiszáradtak, s balesetveszélyessé váltak. Pótlásukról az önkormányzat gondoskodik.

T. O.

Kivágták az elöregedett fákat

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A selypi volt cukorgyári kultúrházban ma a városi művelődési ház működik. A patinás épületet az elmúlt években állami támogatásból és önkormányzati forrásból teljesen felújították, nemrég pedig díszkivilágítást is szereltek a falakra. A parkot is rendbe tették, de a több tízéves fenyők egy részével nem tudtak mit kezdeni, így három nagyobb, beteg egyedet ki kellett vágni. Utóbbira az elmúlt hétvégén került sor. Víg Zoltán polgármester elmondta, hogy a növényeket – amint lehetőség nyílik rá – pótolják. A tervek szerint a területen egy kisebb dísztavat is építenek.

A településen sok gondot okoz az elöregedett növényzet. Egy hete a Mátravidéki Erőmű lakótelepén egy kiszáradt fa rádőlt a nemrég átadott buszmegállóra, aminek a teteje ennek következtében összetörött. A sérült törzset eltávolították. Az önkormányzat évente tízmillió forintnál is többet költ a favágásokra, de a jelek szerint a jövőben ez az összeg is kevés lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában