Csillogó szempárok

2023.05.11. 13:05

Tiszai élményt ajándékozott a filmes Ljasuk Dimitry az értelmi fogyatékosoknak

Az esélyegyenlőség napja alkalmából a tiszafüredi Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI), Csodaösvény Fejlesztőház sajátos nevelési igényű gyermekeivel csónakázott a Tiszán Ljasuk Dimitry természetfilmes, környezetvédelmi aktivista, aki sokat forgatott már a Tisza-tóról is.

F. V. E.

Forrás: Ljasuk Dimitry/Facebook

– Szerettem volna jobban megérteni őket, figyelmet és egy kis tiszai élményt adni nekik. Régóta szerveztük és végre megvalósult az esélyegyenlőség napja alkalmából, amikor is világszerte felhívják a figyelmet a különleges szükségletű embertásaink megbecsülésének fontosságára – osztotta meg közösségi oldalán, ahol a Pálvölgyi Krisztina által a kirándulásról készült képeket is megosztotta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet az elfogadásra, ezeknek a gyerekeknek a szerethetőségére, valamint arra, hogy milyen egyszerűen és milyen sokat adhatunk nekik, hogy boldogabb életet élhessenek.

Ljasuk Dimitry  kiemelte, rég látott ennyi boldog gyermeket, őszinte szempárt ragyogni egyszerre.  

– Azt hiszem sokkal többet kaptam tőlük, mint amit adtam. Ajándék és tanulás volt minden perce a kirándulásnak számomra – jegyezte meg, s hozzátette, bízik benne, hogy nyáron el tudja vinni újra a gyermekeket a Tiszára. Szeretné, hogy együtt fürödjenek egy biztonságos helyen, hogy megtapasztalhassák a lebegés és a Tisza gyengéd ölelésének örömét.

A Református EGYMI tiszafüredi telephelyét 2014-ben alapították. Céljuk, hogy olyan életet, törődést és körülményeket biztosítsanak a fogyatékos gyermekeknek, mint amit a normál fejlődésmenetű társaik kapnak. Az oda járó között van enyhe, középsúlyos, súlyos értelmi- és érzékszervi fogyatékos, például siket és vak, valamint autizmussal élő, down-szindrómás és részleges vagy teljesen mozgássérült is, ismertette a rendező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában