E- mobilitás

2023.05.28. 12:32

Új szolgáltatás a parádi Kocsimúzeum mellett

Villanyautók töltődhetnek a kocsimúzeum látogatása közben Parádon.

B. K.

Forrás: tea.hu/Facebook

Parád Nagyközség Önkormányzata úgy döntött, hogy nem szeretne lemaradni a magyarországi e-mobilitás térképről. A TEA pontot választották partnerüknek. 

A méltán híres Cifra istálló és Kocsimúzeumtól csupán karnyújtásnyira helyeztek üzembe egy AGT Public Pro TYPE2 típusú elektromos töltőállomást, mely két villanyautó egyidejű töltésére alkalmas, 2×22 kW maximális teljesítménnyel. 

A Kocsimúzeumot Ybl Miklós tervezte, Gróf Károlyi György megrendelésére melyet 1869 nyarán adott át. 1971 óta azonban már Kocsimúzeum működik az egykori istálló épületben, ahol a kocsigyártás történetét bemutató kiállításon láthatóak az autózás fejődését bemutató különböző kocsifajták. 

Izgalmas, hogy miközben a klasszikus, régi építésű kocsikban, hintókban gyönyörködik a látogató, addig a villanyautója töltődik a parkolóban.

A töltőállomástól sétatávolságra található a Parádi Pavilonsor – Cukrászdával, Lángossal, Sült pisztránggal, de a nagyszerű túra útvonalak kiindulópontja is megtalálható itt. Mindenki kedve és fittségi szintje szerint választhat közülük.  Az Ilona völgyi tanösvény az Ilona-völgyi vízeséssel, a Szent István-forrás (vagy ahogy a népnyelv nevezi, „Csevice kút”) is könnyen megközelíthető - osztotta meg közösségi oldalán Mudriczki József, a község polgármestere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában