Állatvilág

2023.05.16. 21:21

Végre nappal is láthatjuk Mihályt, a bükki medvét + videó

Igazi pozőr ez a Mihály medve, kameraérzékeny, annyi szent.

HEOL

Újabb felvételt, ezúttal nappalit osztott meg a Bükki Nemzeti Park a medvéről. A videón látható, hogy az állat egyáltalán nem zavartatja magát, békésen bóklászik az erdőben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, már a hatalmas mancsairól készült fotók mellett vadkamerák is bizonyítják a medve jelenlétét a Bükkben. 

Mint azt a Bükki Nemzeti Park közleményében írja, az idei csapadékosabb tavasz során a felázott talajon már több helyen kerültek elő a hozzánk látogató példányok lábnyomai, illetve az éjjel-nappal működő kameracsapdák néhány alkalommal felvételeket is készítettek a megjelenő egyedekről. Az elmúlt évben egy érdekes változásnak lehettek tanúi. Már tavaly októberben is jelezték, hogy egy előző év májusától itt élő, kifejlett hím példány nagy valószínűséggel már áttelelhetett a Bükkben, és azóta is itt tartózkodik. Ez a példány jellegzetes színezettsége alapján egyértelműen azonosítható. Rendszeresen megfigyelhető, jellemzően kelet-nyugati irányban járja a Bükk területét.

A medve észlelésekről és az ezzel kapcsolatos felhívásokkal már több alkalommal beszámoltunk portálunkon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában