Napi röhej

2023.06.22. 10:41

Fűkupacok teszik próbára Egerben a biciklisek tudását a kerékpársávon

A kerékpáros sáv Egerben arra van, hogy odakészítsük a zöldhulladékot.

Sz. M. L.

A helyben sokak által ismert egri fotós és kerékpáros, Víg Lajos ismét kerékpározás közben örökített meg egy ezúttal kevésbé kellemes pillanatot.

A Kertész úton tekerve az új kerékpáros sávot valaki lerakónak használta. Víg Lajos testkamerájával örökítette meg ahogy egyszer csak előbukkan a naplementében egy fűhalom. A kupacok még néhány 10 méterenként ismétlődtek, a felvételen egyértelműen látszik, hogy a lenyírt füvet valaki úgy szedte össze az út szélére, hogy attól teljesen használhatatlan volt a kerékpáros sáv az út egy jó részén. A gyakorlott kerékpáros szerint a sáv szélét jelző padka sem túl ideális.

– Életveszélyesnek tartom azt a padkát. Ha egy váratlan akadály, vagy egy kitolató kocsi miatt "leesik" róla a bringás, nem tud visszamenni, hacsak le nem száll, vagy profi bringás és visszaugrat. Egyébként az Ostoros útról még a kilátás is korlátozva van egy oszloptól. Ráadásul ott a kukákat is a bringaútra helyezik – kommentálta kérdésünkre a videót.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában