Elismerés

2023.06.16. 18:00

Kitüntették az egri kórház traumatológusát Debrecenben

A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei díjazottja Turchányi Béla, az Ortopédiai és Traumatológiai Tanszék egyetemi docense.

HEOL

Komoly elismerést vehetett át dr. Turchányi Béla, az egri kórház főorvosa

Forrás: Beküldött fotó

A diagnosztikai és a klinikai orvostudomány területén elért kimagasló eredményeiért Elischer Gyula, Fornet Béla, illetve Kettesy Aladár Emlékérmet és Jutalomdíjat adományozott három oktatójának a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara(DOTE ÁOK). A műtétes klinikai orvostudomány területén elért magas szintű eredmények elismerésére a Kettesy Aladár professzor emlékének ápolására alapították egykor az emlékéret. A díjazottat a manuális sebészeti tevékenység alapján választják ki, figyelembe véve többek között a jelölt oktatói-kutatói tevékenységét, közölte az egyetem honlapján. A Kettesy Aladár Emlékérem és Jutalomdíj idei díjazottja Turchányi Béla, az Ortopédiai és Traumatológiai Tanszék egyetemi docense, a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa. Erről Szegedi Erzsébet, az egri Markhot Ferenc Kórház sajtóreferense tájékoztatta a heol.hu-t.

Közleménye szerint dr. Turchányi Béla PhD 2011 óta oktat Debrecenben, az általános orvostudományi karon magyar és angol nyelven. 

– Kiemelkedő az oktatáshoz, a hallgatókhoz való hozzáállása. Számos kutatásban is részt vesz – emelte ki az átadó ünnepségen az ÁOK dékánja.

A díjazott, Turchányi Béla Miért is a legszebb szakma a traumatológia? címmel tartotta meg előadását az ünnepségen, ahol Mátyus Lászlótól, az Általános Orvostudományi Kar dékánjától és Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át elismerését, derül ki a Markhot kórház sajtóreferensének tájékoztatójából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában