Közönségszavazás

2023.07.30. 13:47

A Kopp-Skrabski-díj jelöltjei: Gyöngyösön, Karácsondon, Gyöngyöspatán is tettek az autistákért

Ébner Magdolnára és Ébner Gyulára augusztus 31-ig lehet szavazni a munkájuk méltó elismeréséért.

Szabó István

Ébner Magdolna és Ébner Gyula a Kopp-Skrabski-díj 2023 jelöltjei között szerepel a házaspárok kategóriájában. Az onlájn közönségszavazás már megkezdődött.

– Negyedik, autista gyermekük és sorstársaik megsegítéséért műszaki pályájukat elhagyva a Ferences Rend támogatásával létrehozták a gyöngyösi Autista Segítő Központot. Nevelési céljuk volt a gyerekek felkészítése felnőtt koruk közösségi életére. Ennek helyszínéül létrehozták a karácsondi Autista Majorságot. Nyugdíjazásuk után folytatták a munkát. Gyöngyöspatán autisták számára ökogazdaságuk ad védett munkahelyeket. Biogyümölcsöt termelnek. Életművük, munkásságuk, személyük követendő példa – olvasható a jelölti indoklásban a haromkiralyfi.hu weboldalon.

Ébner Magdolna és Ébner Gyula
Forrás: haromkiralyfi.hu

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azokat a személyeket jutalmazza a Kopp-Skrabski-díjat, akik egy egészséges társadalom, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemlélet népszerűsítéséért dolgoznak. Idén is azok kapják a díjat, akik mások boldogulásáért, testi-lelki egészségéért dolgoznak az élet bármely területén. A díjról döntő közönségszavazáson szavazni kategóriánként – egyéni jelöltek, házaspárok, tudományos jelöltek 35 év felett, illetve 35 év alatt – egyszer lehet egy e-mail címről augusztus 31-én éjfélig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában