Egészségnapot tartottak

2023.07.15. 17:00

A poroszlói Ökocentrumban az egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek

Szombaton egészségnapot tartottak a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. Szűrővizsgálatokkal és egészséges termékekkel várták az érdeklődőket.

Fekete-Vadászi Erika

Zenés tornával nyitották a napot

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Plusz programként szervezték meg az egészségnapot azok számára, akik belépőjegyet vásároltak szombaton a létesítménybe, illetve a poroszlói lakcímkártyával rendelkezők ingyenesen vehettek részt az eseményen. Délelőtt bemelegítő zenés tornával indították a napot, többek között az Ökocentrum munkatársai is részt vettek rajta.

Balogh Edit ügyvezető igazgatóhelyettes portálunknak elmondta, az volt a céljuk a rendezvénnyel, hogy tudatosítsák az egészséges életmódot, és hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

egészségnap, poroszló, ökocentrum
A megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet az Ökocentrum egészségapján
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Elég nagy tömegeket tudunk megszólítani a látogatóink köréből, főleg hétvégente, ezért mindig igyekszünk színes programokat összeállítani, s az egészségnap is évek óta ilyen – tudtuk meg Balogh Edittől. 

A vizsgálatok mellett helyi termelők házi készítésű termékei közöl válogathattak az érdeklődők. Lehetőség volt teljes érrendszer átvizsgálásra, vérnyomás- és vércukor szint mérésre, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat is tartott tájékoztatókat. 

egészségnap, poroszló, ökocentrum
Többféle vizsgálatra volt lehetőség
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Igyekeztünk sokrétűen összeállítani a programokat. Fontos volt, hogy az egészségmegőrzésre és a megelőzésre is hangsúlyt fektessünk. A szűrővizgsálatok prevenciós célt is szolgáltak, hiszen akinek kiderült, hogy például magas a vérnyomása, nekik tanácsot adtak az egészségügyi dolgozók, és felhívták a figyelmét arra, hogy keresse fel háziorvosát – részletezte az ügyvezető igazgató helyettes. 

Szombaton az Ökocentrumban voltak kvízjátékok, aki ezeken helyesen válaszolt, ajándékokban részesülhetett, s különböző gyógyteákat, illóolajokat is megismerhettek a látogatók, illetve mindenmentes édességek közül is válogathattak 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában