Kiállítás

2023.07.21. 13:40

A vértanúság a szeretet legnagyobb próbája, ezt mutatja a gyöngyösi tárlat

Hét ferences vértanú életét bemutató időszaki kiállítás nyílt a gyöngyösi rendházban.

Szabó István

2022 11 22 - Magyar Tudományos Akadémia konferenciája a Ferences templomban - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A vértanúság eszméjét bemutató, 10 tablóból álló kiállítás érkezett a gyöngyösi ferences plébániára a közelmúltban, adta hírül a Gyöngyösi Ferences Könyvtár a közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint a szeptember 30-ig látogatható és ingyenesen megtekinthető tárlat hét ferences vértanú életével ismerteti meg a látogatót. Közülük az egyik Páter Kiss Szaléz, akit 1946-ban a gyöngyösi rendházból hurcolták el, s még ugyanabban az évben vértanú halált halt Soprokőhidán. 

A vértanúságot – mellyel a tanítvány hasonlóvá válik a Mesterhez, aki a világ üdvösségéért szabadon fogadta a halált, és a vérontásban olyan lesz, mint Ő – az Egyház a legnagyobb ajándéknak és a szeretet legnagyobb próbájának tekinti, tette hozzá a ferences könyvtár a közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában