Életmentés

2023.07.25. 10:24

Életet mentettek az úszómesterek a hatvani strandon

Több éve nem volt példa arra, hogy beavatkozásra volt szükség, ám július 23-án, vasárnap segítségkiáltásra figyeltek fel az egyik medencénél.

Tari Ottó

A nagy hőségben nem árt az óvatosság a medencében sem

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Rozgonyi Levente és Tóth Gábor azonnal megkezdték az életmentést.

– Arra lettünk figyelmesek, hogy egy férfi bizonytalanul, fáradtan próbál úszni, majd elkezdett kapálózni és segítséget kért. Beugrottam a vízbe, miközben a kollégám hozta a mentőövet, majd ő is utánam ugrott. A közös mentésünk sikeres volt, kihoztuk a vízből a levegőért kapkodó embert, akinek nem esett komolyabb baja – nyilatkozta Rozgonyi Levente, aki második éve tölti a nyári munkáját a hatvani strandon.

– Kint voltam eltölteni egy kellemes hétvégét, amikor észleltem a pánikot. Szóltam Leventének, hogy segítek. Egy tizenéves srác volt a medencében, ő kiabált segítségért. Rátettük a mellényt és kivettük a vízből. Mentőre sem volt szükség, mivel rövid idő múlva már jól érezte magát, nem panaszkodott, nem volt rosszul. Szerintem megijedhetett – mondta portálunknak Tóth Gábor. Hozzátette: az egész akció spontánul zajlott, gondolkodni sem volt idő, azonnal cselekedtek.

– Olyan volt, mint a filmekben… – jegyezte meg.

Szegedi Zoltán, az uszoda-strand ágazatvezetője közölte, hogy büszke az úszómesterekre, hiszen higgadtan, összedolgozva bonyolították le a mentési folyamatot. Levente kiváló úszó, Gábor pedig nem is volt szolgálatban, amikor az eset történt, csak épp a helyszínen töltötte a szabadidejét, de a problémát látva egyből cselekedni kezdett.

A hatvani strand működését főszezonban sok külsős munkatárs segíti, akikre nagy szükség van, hiszen a terület népszerűségnek örvend, ezért az üzemeltetők fontosnak tartják, hogy felkészültek legyenek minden téren.

(Képünk illusztráció, forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában