Koncert

2023.07.03. 11:05

Fohász Európa kultúrájáért: koncert az egri református templomban

A felcsendülő áriákba beleszövődött az istenkeresés vágya.

Sz. Sz. I.

Egri Református Gyülekezet Temploma (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Július 3-án tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Mihály vándorszínház koncertjét a az egri református templomban. A 18 órakor kezdődő Fohász Európa kultúrájáért – az operák nyelvén​ című előadásról a vándorszínház programismertetőjében a következő olvasható:

"Válságban van az európai kultúra, és a kereszténységet is folyamatos támadások érik.  A művészet pedig  lassan elveszti eredeti küldetését; hogy összekapcsolja az embert Istennel. A koncerten az operairodalom szempontjából legjelentősebb 7 európai nemzet szakrális témájú operáiból hangzanak el részletek; és természetesen a magyar opera sem maradhat ki. A felcsendülő áriák által olyan szereplők elevenednek meg, akiknek a sorsába beleszövődik a magasabb eszmék felé való törekvés és az istenkeresés vágya. Ezzel tisztelgünk Európa kultúrája előtt. Az áriák magyar nyelven szólalnak meg, és egy narrátor is közreműködik."

A koncerten részletek hallhatók Mozart, Verdi, Purcell, Bach, Wagner, Glinka, Halévy és Erkel Ferenc műveiből. Fellép Walter Ferenc, a Magyar Állami Operaház magánénekese, zongorán kísér Pál Judit, közreműködik Petrók Benedek színész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában