Avatás

2023.07.18. 13:55

Szolgálati lakás épült Andornaktályán, első lakója a körzeti megbízott lesz

Az andornaktályai önkormányzat saját erőből vásárolta meg a volt Takarékszövetkezet épületét, a Magyar Falu Programban pedig közel 19 millió forintból szolgálati lakássá alakították azt át. Mindez a létesítmény kedd délelőtti avatásán derült ki Barczi Zsolt polgármester szavaiból. Az eseményen részt vett dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, valamint az Egri Rendőrkapitányság vezetőhelyettese, Erdélyi Gábor r. alezredes.

Sike Sándor

Az új létesítménynél Erdélyi Róbert r. alezredes, Nagy Róbert, a kivitelező cég vezetője, dr. Pajtók Gábor és Barczi Zsolt vágták át a nemzeti színű szalagot

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Barczi Zsolt, Andornaktálya polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik a projekt megvalósításának részesei voltak. Név szerint is említette többek közt Hoór Kálmán tervezőt, a kivitelező cég vezetőjét, Nagy Róbertet. Az első beköltözőt nem kellett különösebben bemutatnia, hiszen ő a település körzeti megbízottja, Dobák László rendőr zászlós. Róla a falugyűlésen nyilatkozott úgy a városi rendőrkapitány, hogy "hála Istennek és Dobák Lászlónak, a falu a legbiztonságosabb települések közé tartozik".

A házavatást megelőzően dr. Pajtók Gábor arról beszélt, hogy ezzel a létesítménnyel is rendezettebbé válik a falukép, nyertek egy olyan ingatlant, amely a település hosszú távú élete szempontjából is bizonyosan segíteni fogja az itt élőket, javítja az életminőséget, hiszen benne olyanok fognak lakni, akik a falu életéhez biztos, hogy hozzá fognak tenni, legyen az a rendvédelem, a helyiek biztonságát védő ember, de lakhat majd itt tanár, vagy közigazgatáshoz értő ember, műszaki szakember.

– A Magyar Falu Program kapcsán pedig örömmel számolhatok be arról, hogy 2018-as meghirdetését követően 2019-től Eger környékének, tíz településén több, mint 515 millió forintot fordíthattak a falvak a szolgálati lakások rendbehozatalára, megépítésére. Öröm tudni, hogy mindegyikben – hol tanár, vagy jegyző, illetve orvos – laknak.  Itt egy kiváló rendőr fog, akit az egész falu munkája alapján joggal tisztelhet, és kívánom neki, hogy a szolgálati lakásba családot is hozzon, azon túl, hogy ugyanúgy vigyáz a helyiek biztonságára, mint eddig – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Magáról a Magyar Falu Programról a képviselő azt mondta, hogy az rendkívül sikeres, s tükrözi azt a fajta szándékot, amit a kormányzat mindig is megfogalmazott és hirdet, jelesül a vidék felemelkedését és a falvakban élők életminőségének a javítását van hivatva szolgálni. 

– Kevesen tudják: több, mint 1000 milliárd forintot használtak fel a programban –  tette hozzá a honatya. 

Visszatekintése szerint a program a falusi CSOK-kal indult, utána az útalap és a helyi ingatlanfejlesztések jöttek, majd kiterjesztették a helyi civil szervezetek támogatására. Ezt követően pedig a helyi mikrovállalkozások, kisboltok megsegítésére fordították ezeket az összegeket. A pénzek felhasználása rendkívül egyszerű feltételekhez van kötve. Pályázni ugyan kell, de a faluban élők, illetőleg a falu vezetése dönti el, hogy milyen célra kívánja felhasználni.

Erdélyi Gábor, rendőr alezredes, az Egri Rendőrkapitányság helyettes vezetője tolmácsolta ezután a szabadságát töltő rendőrkapitány jókívánságait a szolgálati lakás használatához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában