Segítségnyújtás

2023.08.08. 07:43

A szentkúti nagybúcsú ideje alatt is segítenek a szegénygondozó nővérek

A Ferences Szegénygondozó Nővérek "Meghallgatlak" sátorral települnek ki, és várják azokat, akiknek nincs kinek elmondani a gondjaikat.

Heol.hu

A nővérek a nagybúcsú idején is várják a segítségre szorulókat

Forrás: szentkut.hu

– Mátraverebély-Szentkút, rendünk bölcsője, hiszen az első nővéreink 1927-ben itt kötelezték el magukat a szegények szolgálatára, arra, hogy egész életüket erre szentelik. Ennek fényében kiemelten fontosnak tartjuk közösségünk szentkúti jelenlétét – hangsúlyozta Lócskai M. Kinga nővér a kegyhely honlapján. Hozzátéve:

– A már évek óta jól működő programjaink, úgy mint a lelkigyakorlatok vagy a cigánypasztorációs programunk mellett egy lelki beszélgetésnek is helyet adó „Meghallgatlak” sátorral kívánunk rendelkezésre állni azoknak a zarándokoknak, akik erre igényt tartanak. Célunk, hogy beszéljünk Isten szeretetéről, meghallgassuk és jelenlétünkkel támogassuk őket – foglalta össze Kinga nővér, majd hozzátette, ezen túlmenően besegítenek a ferences testvérek szolgálatába is.

A szegénygondozó nagy ajándéknak tartja, hogy bizalmat szavazva nekik megnyílnak előttük a hívek, akik közül egyesek a gyógyulásukhoz kérnek közbenjáró imát, mások pedig csak meghallgatásra vágynak.

A rend 14 tagja közül Petrovics M. Lúcia és Lócskai M. Kinga nővér koordinálja a missziós programokat és többedmagukkal augusztus 12-én, 13-án, 15-én és 20-án egész nap – kivéve a szentmise ideje alatt – várják a hozzájuk fordulókat - írja a szentkut.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában