Munkálatok

2023.08.02. 11:22

Beszakadt egy egri út, félpályás útlezárás van

Egy kivitelezés során szakadt be a Szvorényi utca és 2-3 négyzetméteres üreg keletkezett.

Szabadi Martina Laura

Felbontották az útburkolatot a Szvorényi utca egy részén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Több lakossági jelzés érkezett hozzánk a Szvorényi utca útburkolatának felbontásával kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Mirkóczki Ádám polgármester Facebook oldalán. Tájékjoztatása szerint azonban a munkát nem az önkormányzat végzi.

A munka közben derült fény a hibára
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az Invitech Ict Kft. megbízásából a Penta Általános Építőipari Kft. optikai kábel fektetésének építési munkáihoz közútkezelői hozzájárulás-közterület bontási- kérelmet nyújtott be.
Az útban található gázvezeték bizonytalan helyzete, valamint a nyomvonalon lévő fa kikerülése miatt szükségessé vált a Szvorényi út pályaszerkezetének félig történő felbontása.
A munkavégzés során az út beszakadt, illetve a kivitelező észlelte, hogy a Szvorényi úti útpálya, valamint a Szarvas Gábor utca 2 melletti bekötési hely alatt egy-egy kiöblösödés (üreg) található, melyről tájékoztatta az önkormányzat Városüzemeltetési Irodáját – részletezte a helyzetet.

Mint közölte, a bejelentést követően az iroda munkatársai helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy a Szvorényi utcai csapadék csatorna beszakadása és kiöblösödése során 2-3 négyzetméteres üreg keletkezett, így az útpálya szerkezet ezen a ponton elvékonyodott, közlekedés biztonsági szempontból veszélyessé vált.

Terelés van érvényben
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A történtek következtében a kivitelező leállította a bontási munkát és felszólítottuk, hogy a félútpályát és a bekötési helyet kerítse el kordonnal. Az üregek megszüntetését a jelenleg folyamatban lévő közbeszerzés keretének rendelkezésre állását követően azonnal megkezdjük. A helyreállítás idejére türelmüket és megértésüket kérjük! – zárta bejegyzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában