Változás

2023.08.06. 16:35

Felmentették dr. Horváth Ágnest, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektorát

Megszüntette dr. Horváth Ágnes rektori megbízását a Tokaj-Hegyalja Egyetemet fenntartó kuratórium – értesült a boon.hu.

Szabadi Martina Laura

Dr. Horváth Ágnes

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Tokaj-Hegyalja Egyetemet fenntartó kuratórium megszüntette az egy éve kinevezett dr. Horváth Ágnes rektori megbízását. A boon cikke szerint a döntésről körlevélben kaptak tájékoztatást a sárospataki intézmény dolgozói pénteken. A tájékoztató szerint hamarosan pályázatot írnak ki a tisztségre, addig a rektori feladatokat dr. Toma Kornélia rektorhelyettes látja el. Úgy tudjuk, a kuratórium a jövő hét elején készül a részletekről tájékoztatást adni.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen korábban nemzetközi rektorhelyettesként dolgozó és 35 éve itt tanító rektor asszony tavalyi kinevezésekor portálunk kérdésére elmondta: megbízása arra késztette őt és családját, hogy kétlakiként folytassák, Sárospatakra költözzenek.

– Amennyiben az egyetemet nem valamiféle elefántcsonttoronynak képzeljük, akkor nem lehet nem ott lenni. Az egyik célom, hogy a hallgatók ne csak a Tokaj-Hegyalján szerezzenek tapasztalatokat, hanem a régióban és külföldön is. Egerben is mindig azt vallottam, hogy a nemzetközi nyitás teheti igazán piacképessé az egyetemet. Feladatom, s azon dolgozom, hogy hogy az intézmény az egyetemi akkreditációs követelményeknek a megadott – 2026-ig tartó – határidőn belül maximálisan megfeleljen – mondta tavaly júliusban a rektor asszony.

Horváth Ágnes beszélt arról is, hogy jó kapcsolatokra törekszik majd a térség egyetemeivel. Megemlítette: az a furcsa helyzet állt elő, hogy az észak-keleti régió mind a négy egyetemének élén nő a rektor. Ő pedig a hetedik női rektor a felsőoktatás részben alapítványi átalakítását követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában