Javítás

2023.08.23. 16:39

Hamarosan kiderül mikor teszik rendbe a balesetveszélyes egri garzonházat

A közbeszerzési eljárás már zajlik, várhatóan egy hónapon belül kiválasztják a kivitelezőt, aki a balesetveszélyes garzonházi helyzetet megszűnteti.

Szabadi Martina Laura

Rákóczi úti garzonház

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Jelenleg folyamatban van a közbeszerzési eljárás, a kivitelező kiválasztása várhatóan egy hónapon belül megtörténik, ezt követően kerülhet sor a szerződés megkötésére – közölte az egri önkormányzat a garzonház balesetveszélyes állapotával kapcsolatban. Mint írták, az Építésügyi Hatóság javításra kiszabott határidejére hosszabbítást kértek.

– Az önkormányzat az eredeti határidő hosszabbítását kérte, mivel a közbeszerzés lefolytatása miatt a kivitelező kiválasztása és ezáltal a kivitelezés megkezdése hosszabb időt vesz igénybe – válaszolták érdeklődésünkre. 

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az önkormányzati tulajdonú épületen tavaly ősszel aztán már felirat és szalagozás is hirdette, hogy nem biztonságos az építmény. Az Evat augusztus 15-i tájékoztatása szerint azonban nem történt semmi a balesetveszélyes önkormányzati épülettel, melyet az Evat üzemeltet.

– Az önkormányzatot kötelező (2022. novemberi) Építésügyi Hatósági, valamint az azt követő novemberi közgyűlési határozatban foglaltak végrehajtása érdekében az EVAT Zrt. lefolytatta a tervező kiválasztására vonatkozó eljárást. Ennek eredményét február 8-án megküldte az önkormányzatnak. Sajnálatosan az EVAT Zrt. ezen megkeresésére azóta sem választ, sem bármely más érdemi intézkedésről szóló tájékoztatást nem kapott az önkormányzattól. Annak ellenére, hogy közben az eredeti, az Építésügyi Hatóság által a javításra kiszabott határidő 2 hónapja letelt. Az EVAT Zrt. által megépíttetett, a közvetlen élet- és balesetveszély elhárítását célzó előtető kivitelezésén kívül más nem történt – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában