Félelmetes jelenetek

2023.08.13. 08:53

Vuk befogása nem ment zökkenőmentesen Füzesabonynál, az állatvédők sokkot kaptak

A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány munkatársainak egyébként sem volt egyszerű dolga Vuk befogásánál, de egy váratlan esemény csak tovább rontott a helyzeten.

Heol.hu

– Vuk legalább 3 hétig élt a vasúti sínek mellett az erdőben Füzesabony mellett, most ideiglenes, illetve vegleges otthont keres - kezdi posztjában a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány.

Mint írják, az első bejelentést október 21-én kapták a kutyusról, amikoris az egyik vonatról látták őt. Ekkor nem találták meg az állatvédők. A második bejelentés november elsején érkezett az alapítványhoz, egy eltévedt kiránduló házaspár látta meg az ebet egy mezőn.

– Három napig jártunk ki hozzá - kocsival megközelíthetetlen a hely, így több kilométer gyaloglás következett sárban-vízben a szántóföldön. Annyit értünk el, hogy egy méterre már megengedte, hogy a közelébe menjünk. Azonban, amint egy picit is nyújtottuk felé a kezünket, azonnal elugrott. Végül éjszaka egy csapdával sikerült őt megfogni - részletezi az alapítvány. 

Hozzátették, azalatt a 3 nap alatt, amíg kijártak hozzá, szemtanúi voltak, amint egy őz családra ráengedte egy vadász a vizsláját és több kilométeren keresztül hajtotta, űzte őket. Vuk mellett nem messze rohantak el, a kiskutya és az alapítvány munkatársai is sokkot kaptak a látottaktól.  

– Ezután a síneken ült fél órán át és onnantól meg sem tudtuk közelíteni annyira megijedt - idézte fel az alapítvány.

Mint írják, az emberekkel eleinte félénk a kisfiú, de ha minél több simogatást kap és emberi közelséget, annál jobban oldódik és bújik. Cica és kutya barát, társaival rengeteget játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában