Vadkárok

2023.09.02. 18:03

A kerítést is átugorják a vadak Sirokban a hullott gyümölcsért

Sirokban újra gondot jelent a környékbeki vadak megjelenése a kertekben. A károkat egy kis figyelemmel lehet mérsékelni.

Barta Katalin

Sirokban az elmúlt években számos kárt okoztak a közeli erdőkből a lakóterületre besétáló és mindent megdézsmáló vadak. Portálunkon többször beszámoltunk arról, hogy szarvasok az éj leple alatt többször is leballagtak a faluba és békésen belakmároztak minden fogyasztható zöldséget, gyümölcsöt, lerágták a frissen telepített dísz- és haszonnövények hajtásait, leveleit, óriási károkat okozva.

Tuza Gábor polgármester most újabb felhívással fordult a lakossághoz. Azt kéri,  hogy a kertekben keletkezett kerti hulladékot, hullott gyümölcsöt ne hagyják a földön! A vadak messziről megérzik az illatát és akár a kerítéseket is átugorva megkeresnek minden falatot. Ha újra tömegesen beszoknak a községbe, akkor hiába voltak az eddigi vadriasztási kísérletek, munkák. 

Pécsi Tamás hivatásos vadász felajánlotta, hogy amennyiben szólnak neki, akkor elmegy a zöldségért, gyümölcsért és kiviszi a vadaknak, távolra a lakott területtől. A telefonszáma: 06 70 380 77 96. 

A szüreti időszakban, a termények beérésekor különösen fontos a megelőzés! Ahhoz, hogy a kamrákba is kerüljön valami télire a megtermelt javakból, meg is kell védeni a munka gyümölcsét a környékbeli vadpopulációtól.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában