Orvosi elismerés

2023.09.25. 19:00

Idén is átadták a dr. Frank Mária emlékplakettet az egri kórházban

Megszervezték a XXVIII. dr. Frank Mária Emlékülést az egri kórházban hétfőn délután.

Hornyák Réka

Dr. Papp Tímea, az egri kórház csecsemő- és gyermekgyógyász rezidense

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az emlékülést a Gyermekek Gyógyításáért Alapítvány Kuratóriuma és a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Igazgatósága és Tudományos Bizottsága szervezte a kórház Refektóriumában. Az eseményt a kuratórium elnöke, dr. Vargyay Éva főorvos, csecsemő-gyermekgyógyász és neurológus szakorvos nyitotta meg beszédével. 

Idén dr. Papp Tímea mutathatta be díjnyertes pályázatát. Az előadó rezidensként dolgozik a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon. Pályaműve a Kreatinkináz enzim emelkedés gyermekkorban című esetismertetés volt, melyet saját pácienséről írt. 

– Mióta itt dolgozom több alkalommal is belefutottunk ennek az enzimnek az emelkedésébe és minden alkalommal végig kellett venni azt, hogy mi miatt emelkedhetett meg. Az esetben szereplő kisfiú, akinek bemutattam az útját, egy nagyon fontos személy számomra, hiszen betegségének az elejétől kezdve én karoltam fel őt. Emiatt az eset miatt vált fontossá számomra ez a téma. A pályázat elkészülését rengeteg idő, energia és munka előzte meg, igyekeztem a legtöbb szakirodalmat elolvasni és a legtöbb esetet feldolgozni. Nagyon örülök, hogy ezt előadhattam, mert ezzel is segítem ennek a betegségnek az ismertetését és megtiszteltetésként éltem meg a díj átvételét – nyilatkozta dr. Papp Tímea, aki egy éve dolgozik rezidensként a gyermekgyógyászati osztályon. 

A fiatalon elhunyt dr. Frank Mária emlékére férje, Renn Oszkár létrehozta a Gyermekek Gyógyításáért Alapítványt.  Az előadás után dr. Frank Mária fia,  Renn Gábor nyújtotta át az emlékplakettet dr. Papp Tímeának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában