Heol.hu podcast

2023.09.15. 19:55

Két fiatal gyöngyösi orvos ötletéből mára országos verseny lett

A diákoknak kiírt – Dr. Watti Jezdancher és Dr. Watti Rézan ötletéből származó – prevenciós vetélkedőre már az orvosszakma is felfigyelt.

Szabó István

Dr. Watti Jezdancher szerint rendkívül fontos a fiatalok egészségtudatos életre nevelése

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Idén már hetedik alkalommal rendezik meg a Fiatalok az Egészséges Jövőért országos diákversenyt, amelynek döntője ismét Gyöngyösön lesz az ősszel. Az immár hagyományos megmérettetés ötletgazdája két fiatal gyöngyösi orvos: dr. Watti Rézan, aki jelenleg a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szívsebész szakorvosa, és testvére, dr. Watti Jezdancher, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgató-helyettese. Az általános- és középiskolások számára azért indították útjára a versenyt, hogy a jelenlegi fiatal generáció egészségtudatosabb legyen, valamint a megszerzett tudásuk által, egészségben eltöltött éveik száma magasabb legyen a szüleikénél és nagyszüleikénél. A vetélkedő legfőbb témái az alkohol, a drog, a dohányzás káros hatásai, a szexuális úton terjedő betegségek,az  elsősegélynyújtás, valamint az alapvető egészségügyi ismeretek. 

Ez alkalommal dr. Watti Jezdancher beszélt részletesen az országos vetélkedő történetéről és jelentőségéről.

Hallgassa meg teljes adásunkat:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában