Falunap

2023.09.23. 19:05

Korhű öltözetek, sok muzsika és finom étkek Kisnánán

Idén is színes program szórakoztatta a kisnánai vár mellett a falunapra kilátogatókat.

Szabó István

Jó hangulatban telt a falunap Kisnánán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton falunapra várta Kisnánán a helyi önkormányzat a község lakóit és az esemény iránt érdeklődőket a vár szomszédságába. A nap programjainak sorát a Szolnoki FST BMX Team kerékpáros bemutatója indította el délelőtt, majd megnyílt a helyi gobelinhímzők kiállítása. Ezt követően a T-Dance Tánciskola műsora szórakoztatta a közönséget. Közben zajlott az ilyenkor hagyományos főzőverseny, amelynek zsűrizését az ebédidő követte az elkészült finomságok közös elfogyasztásával. 

A délutáni programokat a Mátragyöngye Népdalkör előadása nyitotta, utána a Kőrössy Íjászai Egyesület tartotta meg idén is a látványos bemutatóját. A Váraszói Citerazenekar muzsikája után a Nánai Sólymos Vitézek korhű és szórakoztató produkciója kezdődött. Ezután Márió harmonikált a közönségnek, majd Szikra László lépett fel az Ugyanolyan mocsok vagy te is, mint a Gizi! című műsorával. A zenés napzárásról a Csízik-Koncsos Duó gondoskodott. 

A gyermekek a Fabatka Porta népi játszótéren kapcsolódhattak ki, de volt ugrálóvár és mesesátor is. Az értéktár sátorban pedig a helyi értékekkel ismerkedhetett a betérő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában