Hallgatói szüret

2023.10.10. 12:51

A hallgatók szüretelték a szőlőt az egri egyetem birtokán + fotók

A hallgatói szüreten szőlőt szedtek, mustot kóstoltak, majd játszottak a kőlyuktetői szőlőbirtokon.

Molnár Helga

A hallgatók is megismerkedtek a szőlőtermelés és borkészítés fortélyaival

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hallgatói szüretet rendezett kedden az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kőlyuktetői szőlőbirtokán az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. A résztvevők betekintést nyerhettek a szőlőtermelés és borkészítés világába, megismerhették az egyetem szőlőbirtokát és szőlészettel kapcsolatos kutatásait.

Zaja Barbara, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke portálunk érdeklődésére elmondta, a hallgatói szüretet az egyetem diákjainak szervezték meg, s azért tartották fontosnak, mert a birtokra ritkán látogatnak ki.

– Ennek a rendezvénynek köszönhetően legalább tanulmányaik alatt egyszer kijönnek ide, s ez azért fontos, mert az egyetem foglalkozik borkészítéssel. Vannak szőlész-borász hallgatóink is, de a többiek nem ismerik ezt a terepet, ezért hoztuk létre az eseményt – mesélte.

Mint mondta, pár éve rendezték meg először a hallgatói szüretet, ám a koronavírus-járvány és az eső miatt az utolsók elmaradtak, így most örültek, hogy ismét a tőkék közé mehettek.

– Ötven hallgató regisztrált az eseményre, s aktívan, lelkesen vettek részt a szüreten. De a nap során nem csak a szőlő leszedésével, hanem a feldolgozással is megismerkedtek, majd megkóstolták a mustot, végül egy közös ebéd után játékos feladatokkal zárjuk a rendezvényt – sorolta.

Korábban írtuk, hogy óvodások is szüreteltek az egri egyetemi szőlőbirtokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában