Ezt nézd

2023.10.04. 20:26

A Minorita templom óralapja a Holddal randevúzott

Mocsári Balázs demjéni fotóst ezúttal az egri Minorita templom és a Hold találkozója inspirálta.

Fekete-Vadászi Erika

Mocsári Balázs este ragadott fényképezőgépet, s Egerben járva elkészítette a Holdfélidő című képét, melyet a közösségi oldalán osztott meg. A fotóról mindenkinek más juthat eszébe. Szerintünk olyan, mintha a templom óralapja és a Hold randevúját kapta volna lencsevégre. 

– Ez a fotó rengeteg mondanivalót fogalmazott meg bennem. Az első gondolatom az volt, hogy olyan, mintha a Hold az egri Minorita templom óralapjáról jött volna tovább – jegyezte meg a demjéni fotós, aki szerint érdemes elgondolkodni a képen, hiszen több minden eszünkbe juthat róla. Legyen szó akár a múló időről, akár a sötétségből a fény felé tartó útról, sok dolgot lehet kapcsolni a Minorita templom és a Hold különleges találkozóját megörökítő fotóhoz. 

A demjéni fotós már korábban is készített bámulatos képeket. Ilyen például, amikor a Hold és a Vénusz találkozását fotózta le, vagy a faágon ülő Holdról készült képe is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában