Vásár

2023.10.20. 11:00

Kedvezményes terményvásár rászorulóknak Hatvanban

Hatvanban idén is lesz kedvezményes burgonyavásár. Október 21-én, szombaton reggel 8 órától a helyi kedvezményezettek személyenként összesen 500 forintért 15 kiló burgonyát, 10 kiló almát és 3 kiló hagymát vehetnek át.

Tari Ottó

Az idei kedvezményes vásár óhatvani helyszíne a Hatvani Multifunkcionális Sport-és Rendezvénycsarnok lesz, ahol az épület előtermében kell regisztrálni, majd a parkolóban lehet átvenni a terményt. Az újhatvaniak a Széchenyi István Gimnázium udvarán vásárolhatják meg a kedvezményes árú burgonyát, hagymát és az almát.

– A csomagot 500 forintért kaphatják meg a hatvaniak, ez a mennyiség átlag fogyasztói árakkal számolva körülbelül 14 ezer forint lenne a boltokban. Bízunk abban, hogy ez a segítség hasznos lesz az emberek számára, hiszen tudjuk, hogy manapság az élelmiszer árak drasztikusan megemelkedtek – közölte Lestyán Balázs alpolgármester.

Az önkormányzat évek óta szervez terményvásárt, a támogatásra ebben az évben is azok az állandó hatvani lakhellyel rendelkezők jogosultak, akik nyugdíjasok vagy 18 év alatti gyermeket nevelnek, valamint az önkormányzat vagy a járási hivatal által megállapított szociális ellátásban részesülnek. Fontos, hogy az ezeket igazoló dokumentumokat mindenki vigye magával. Továbbá feltétel, hogy az érintetteknek ne legyen tartozásuk az önkormányzat felé.

Lőrinciben is terveik, hogy terményakcióval segítik a településen élőket. Erről hamarosan dönt a képviselő-testület.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában