Állatkínzás

2023.10.18. 18:01

Megdöbbentő: élő húson kúszott a kutya, amikor rátaláltak Nagyfügednél + videók

Hátsó lábak nélkül kúszott az úton a kutya, a közutasok találták meg Nagyfügednél. Azonnal értesítették a szurkolókat, a bőr teljesen lekopott az állatról, nyílt sebeken próbált járni.

Szabadi Martina Laura

Megdöbbentő felvételt tett közzé Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője kedd délután. A videón az látszik, hogy egy közepes termetű kutya hátsó lábai hiányoznak, a hiányzó végtagoknál pedig élő húsig ki van sebesedve az állat, ahogy a farktövénél is.

– A Magyar Közút munkatársai kerestek meg minket azzal, hogy Nagyfügeden egy két lábú kutyát találtak az úton. Hihetetlennek tűnt amit mondtak, kértem, hogy küldjenek egy videót. Döbbenetes volt, ahogy az állat láb nélkül közlekedett. Kiérkezésünkig a közútkezelő és a helyi önkormányzat munkatársai vigyáztak a kutyára. A nagyfügediek közül senki sem ismerte föl, azóta a Noé Állatotthon Alapítvány gondozásába került – mesélte Kapin Richárd portálunknak.

Azt is elmondta, hogy a kutya szerdán megy kivizsgálásra, de az a valószínű, hogy lábak nélkül született, s vélhetően volt gazdája mielőtt az útra került, hiszen ebben az állapotban az önálló táplálékszerzés gyakorlatilag képtelenség. Hozzátette, nagy fájdalmat okozott neki, hogy nem csak a lábai helyén, de a nemiszervénél is teljesen kidörzsölődött a bőre miközben húzta magát a talajon és nyílt sebein próbált előre haladni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában