Vasút

2023.10.11. 11:54

Múltidéző vonatozás retró szerelvényekkel Hatvanból Salgótarjánba

A 81-es számú vasútvonalon Hatvan és Somoskőújfalu között október 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap különleges összeállítású, klasszikus M41-es Csörgő-vontatta szerelvények állnak forgalomba.

Tari Ottó

Az olajzöld ingavonaton is nosztalgiázhatnak az utasok

Forrás: mavcsoport.hu

Az idén számos jubileumot ünnepel a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” mozdonyok 60 évesek, az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok pedig szintén 60 évesek, míg az Utasellátó a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kapnak.

A MÁV 2023-ban három alkalommal tervez több vasútvonalon, számos járatot érintő retró hétvégéket. Ezen kívül a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulóit ünnepelve több vonalon is különleges szerelvényeket közlekedtetnek. Ennek keretében a 81-es számú vasútvonalon Hatvan és Somoskőújfalu között október 14-én és 15-én különleges összeállítású, klasszikus M41-es Csörgő vontatta szerelvények állnak forgalomba. A három retró szerelvény egyike az olajzöld ingaszerelvény, mely élén az M41 2112 pályaszámú Csörgő teljesít a szolgálatot. Emellett vastagcsíkos lengyel Bo és Bko típusú gyorsvonati kocsikból álló szerelvény is közlekedik, a hozzáillő narancsszínű klasszik M41-essel. A harmadik szerelvény egy telikék Bhv és egy BDbh kocsiból áll majd, melyet szintén narancsszínű Pielstick motoros Csörgő továbbít.

A vonatok Hatvanból szombaton reggel 6 óra 8 perctől este 20 óra 12 percig kétóránként, vasárnap pedig 16 óra 12 percig ugyancsak kétóránként indulnak. A részletekről a vasútállomásokon lehet tájékozódni. A teljes menetrend ide kattintva érhető el. található.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában