Sikátoros hangulat

2023.10.26. 17:25

Olvasónk fél, mert kiraboltak egy férfit az egri belvárosi utcában

Egri olvasónk szeretné, ha megjavítanák a köztéri lámpát a Kovács János utcában. Azt mondja, rablás is történt a környéken a napokban.

Szabadi Martina Laura

A felújításon dolgozó munkagépek sokszor járhatatlanná teszik a Kovács János utcát

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Előbb vagy utóbb megszületett volna ez a levél, de mivel a napokban rablás történt, ennél is hamarabb kellett volna – kezdi egri olvasónk, aki a Kovács János utca környékén él. Lapunk információi szerint egy férfi értékeit vette el egy több fős társaság az elmúlt hétvégén. Erről az esetről már portálunk is beszámolt.

– Az utca elejében elkezdték a Lenkey-ház felújítását. Én szinte minden nap ezen az útszakaszon járok be a városba gyalog, babakocsival bevásárolni, sétálni. Történetesen más útvonalon nem is tudnék menni, mivel a szomszédos három kis utca babakocsival – de legyen az tolószék vagy moped – járhatatlan. Egyedül a Sertekapu utcán tudnék felfelé menni a 25-ös út felé és vissza a Csiky Sándor utcán, ami valljuk be, nem kis kerülő. Volt már rá példa, hogy közel fél órát vártam egy másik anyukával mert nem lehetett elmenni azon a kis útszakaszon, amit hagytak: épp teherautó állt ott, ami miatt még szűkebb lett az átjáró. Jó lenne előre tudni, hogy mikor és mennyi időre járhatatlan ez a rész, fontos információ, ha időre kellene odaérni az embernek valahova – részletezte a fiatal anyuka a környékbeliek tapasztalatait. Mint kiemelte, a közlekedés a kisebbik probléma, a nagyobb baj, hogy mostanában nem is nagyon mernek közlekedni.

– Konkrétan sötétedés után nem merek már kimenni a babával sétálni. Valóságos sikátorba kell befordulni a Széchenyi utcáról, ahol a lámpa se ég már hónapok (de szerintem legalább egy éve). Ráadásul zebra is van ott: aki kihajt az Árva közből a Felsőváros irányába alig látja, ha valaki át akar kelni az úton. Jön a tél, hétvégén órát állítunk, délután 4 órakor sötétedni fog! Délután fél 5-kor félnem kell kivinnem a gyerekemet sétálni a belváros közepén? Sötétben, egy építkezési terület és egy elhagyatott épület között kell elmenni, ahol egymás mellett 2 ember alig fér el. Nyilván ezért is lehetett szimpatikus múlt hétvégén a rablóknak ez a utca. Jó lenne, ha legalább azt a két lámpát megcsinálná valaki, ami szerintem alap dolog lenne. De a "sikátoros hangulat" megszüntetésére is jó lenne valami megoldás – kérte az egri nő.

Minderről az önkormányzatot is megkérdeztük. Az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, lehet-e tenni valamit a szűk utcával illetve jeleztük olvasónk észrevételeit. 

– A Lenkey-ház rekonstrukciója 2023. júniusában vette kezdetét - a kivitelezés befejezésének időpontja az idei év decembere. A munkálatok miatt forgalomkorlátozás bevezetésére volt szükség a Kováts János utcában. A felújítás alatt lévő tetőszerkezetről egy lámpát leszereltek, mely a munkálatok végén az épület homlokfalára visszaszerelnek. Az utcát, az építési terület környékét érintő, felmerült problémával kapcsolatban az önkormányzat keresi a megoldást. A polgármesteri hivatal illetékes szakirodájának helyszíni ellenőrzését követő tájékoztatása szerint a Széchenyi u. 29. szám előtt az átfeszítésen lévő lámpa nem ég, ezt a hibát az önkormányzat azonnal jelezte az MVM ÉMÁSZ felé – közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában