1956-os forradalom

2023.11.05. 09:50

A forradalom leverésére emlékeztek Hatvanban: „Legyen a sírkövük jel...” + fotók

Hatvanban az 1956-os forradalom leverésére emlékezve szombaton este közös főhajtásra gyűltek össze a helyiek a Kossuth téren.

Tari Ottó

Hatvanban a Kossuth téri megemlékezésen Nemeshegyi-Német György baptista lelkész osztotta meg gondolatait.

– Örökkévaló Isten, köszönjük neked az ’56-os bátrakat, akik tenni akartak, és nem nyugodtak bele a szabad emberekhez méltatlan állapotokba. Legyen a sírkövük jel, hogy ott szikla van, amerre nem kell a hajót kormányozni. Töltsd ki ránk szent lelkedet, hogy kapjuk meg fiadtól a bárány alázatát és az oroszlán egyenességét, egymástól elválaszthatatlan egységben. Imádkozunk az eltiportakért, a szenvedőkért, az összetörtekért, özvegyekért és árvákért, határainkon belül és túl, Ukrajnában, a Szentföldön, illetve az egész világon – mondta.

Az esemény zárásaként levonták a forradalom legfontosabb jelképévé vált lyukas zászlót, majd a megemlékezők – köztük a városvezetés tagjai, élükön Horváth Richárd polgármesterrel – mécsesek elhelyezésével tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában