Országos Gaming Expo

2023.11.07. 20:40

Egerbe érkezett, és sikert aratott a Gaming Expo + fotók

Különböző játékokat próbálhattak ki a gyerekek.

Molnár Helga

Országos Gaming Expo az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Rendezvényközpontjában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ingyenes családi gaming és e-sport programok, társasjátékok, VR-élmények, ez várta az Országos Gaming Expo látogatóit Egerben kedden. Csanda Gergely, az Országos Gaming Expo (OGEX) projektvezetője érdeklődésünkre elmondta, minden vármegyeszékhelyre ellátogattak, Eger az utolsó előtti állomás volt.
– A rangsorban azonban közel sem az utolsók közt van, hanem az egyik legjobb, egyrészt a város is gyönyörű, másrészt pedig jó szívvel fogadtak itt bennünket – húzta alá.

Mint mondta, az Országos Gaming Exponak két fő üzenete van.
– Az egyik, hogy közelebb hozzuk a játékot a gyerekekhez rendezvény formájában, s próbáljanak ki olyan játékokat is, melyekkel a szüleik játszottak. A másik pedig, hogy hallgassanak edukációs előadásokat a számítógépes lét előnyeiről, hátrányairól, veszélyeiről – részletezte.

A látogatók autószimulátorok, VR eszközök és retro játékokkal játszhattak, cosplay bemutatókat követhettek nyomon, valamint az edukációs aktvitivásokkal és a helyszíni előadásokon betekintést nyerhettek a gaming és az e-sport mélyebb szegleteibe is. Az OGEX helyi rendezvényein az egyes vármegyeszékhelyek klubjai és egyesületei is részt vettek, így a különböző vármegyék lakói közelebb kerülhetnek a helyi közösségekhez, ezáltal segítve a hazai gaming és e-sport kultúra további fejlődését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában