Emlékülés

2023.11.13. 20:29

Egyetemi emlékülés - 200 éve született Petőfi Sándor + fotók

A történelmi emlékest előadási részletesen mutatták be a magyar múltat és Petőfi korszakát.

Hornyák Réka

Nagy sikert arattak az előadások

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából tartottak emlékülést az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtárában péntek délután. A résztvevők nem csak a korszak történetének újabb aspektusait ismerhették meg, hanem a költő életébe is alaposabb betekintést nyerhettek. 

Az eseményen részt vett dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Mogyorósiné Herczeg Éva, az EKKE Barkóczy utcai gyakorlóiskola vezetője, általános igazgató, valamint Kőházi Timea, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum főigazgatója is. 

– Ma, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának alkalmából gyűltünk össze ezen a történelmi emlékesten  – fogalmazta meg Kőházi Timea a nyitóbeszédében. A szakmai tanácskozást tartalamas, színes előadások követték. A szervezők szerint az esemény kiváló alkalom volt arra, hogy a tudást gyarapítsák, a közösséget ápolják. 

Petőfi Sándor a magyar történelem egyik legmeghatározóbb személyisége, jelentős költő - az emlékülés felidézte személyét, és a kort, melyben élt és alkotott. Előadást tartott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem részéről, Buda Péter Egri Főegyházmegye plébánosa, Dr. Pintér Márta Zsuzsanna, az EKKE dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár, Dr. Pap József, egyetemi professzor és dr. Bartók Béla, egyetemi docens. Továbbá meghallgathatták Dr. Kedves Gyula, Országgyűlési Múzeum szakmai vezetője és Dr. Hermann Róbert történész, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, a parancsok tudományos helyettese által tartott előadást is. 

A történelmi emlékülést az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum, az EKKE Tittel Pál Könyvtára és a Művelt Ifjúságért Alapítvány szervezte, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap finanszírozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában