Sajtótájékoztató

2023.11.06. 18:35

Feljelentést tett az egri önkormányzat a garzonház felújítása miatt

Büntetőfeljelentést tettek az ügyben.

Molnár Helga

Elkezdődött a garzonház korlátjának felújítása

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Elkezdődött a garzonház korlátjának felújítása, az ezzel kapcsolatos támadásokról és egy megtett büntető feljelentésről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Minczér Gábor, alpolgármester a városházán. Mint mondta, több évre, évtizedre visszanyúló probléma a korlát korrodálódása, veszélyessé válása.
– Most végre három ütemben teljesen lecserélődik, s megújul – tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a faszerkezet megépítése körül vannak anomáliák.
– Ez arra szolgált, hogy megvédje az ott járókat a lehulló elemektől. Bekértük a szerkezet megépítésének költségét az Evat Zrt-től. Ebből kiderül, hogy öt cég küldött be árajánlatot, a végső költség pedig nyolcmillió forint lett. Mi azonban egy műszaki szakértő véleményét kértük ki, ez kétmillió forintról szól. Így kérdés, hogy egy kétmillió forintból elvégezhető munkáért miért számláztak ki nyolcat, s ezért megtettük a büntetőfeljelentést – részletezte.

Minczér Gábor azt is elmondta, hogy az árajánlatokon lévő összegeket összeadta, s egyik helyen sem stimmel a végösszeggel.
– Fölvetném, hogy újra kell számolni ezt a nyolcmillió forintot, történt-e túlárazás. Mindenesetre, mi megtettük a lépést, a többit a nyomozóhatóságra bízzuk – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában