Életreszóló hivatás

2023.11.20. 10:14

Freili főorvos nyolcvanon túl is aktívan gyógyít Hatvanban

Dr. Freili Géza sebész, érsebész főorvos a hatvani Albert Schweitzer Kórház legrégebbi, nyolcvanéves életkorán túl is aktív gyógyítója. Legutóbb a Daliban beszélt életéről, munkásságáról.

Tari Ottó

Dr. Freili Géza sebész, érsebész főorvos

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A nemrég Batthyány-Strattmann László-életműdíjjal elismert sebész főorvos, dr. Freili Géza volt a Beszélgetések a Daliban című rendezvénysorozat legutóbbi vendége a Liszt Ferenc Művelődési Házban. Az eseményen Tompa Z. Mihály, az intézmény igazgatója kérdezte a gyógyítót egyebek mellett életéről, hivatásáról, érsebészeti pályájáról, valamint az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetben eltöltött csaknem hat évtizedes munkájáról.

Freili főorvos már túl van a nyolcvanadik életévén, azonban még mindig aktívan dolgozik az egészségügyi intézményben. Szerinte az emberek vitalitásukat úgy tudják megőrizni, ha azt csinálják, amit szeretnek.

– Fontos, hogy se mentálisan, se fizikailag ne hagyják el magukat, amikor nyugdíjba mennek vagy megöregszenek. A munkát külön hangsúlyozom; mindegy milyen területen dolgozott az illető, ha szerette és tovább csinálja, az élteti – foglalta össze gondolatait.

A rendezvénysorozatot csaknem két éve azzal a céllal hívták életre, hogy egy kötetlen beszélgetés alkalmával közismert hatvani személyek kevésbé ismert oldalait mutassák be – mondta Tompa Z. Mihály, az intézmény igazgatója. Mint fogalmazott, a vendégeiből megpróbálja előcsalogatni azt az oldalukat, amit mások kevésbé ismernek, hogy kiderüljön, mennyire változatos, érdekes egyéniségek.

A mostani eseményt Czmorek Piroska és Kondek Zsolt zenés műsora színesítette. A Beszélgetések a Daliban jövőre folytatódik, a következő vendég a tervek szerint Hatvan legutóbbi díszpolgára, Köles József nyugalmazott belgyógyász lesz.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában