Eredmény

2023.11.29. 15:49

Kiválósági díjat kaptak a legjobban tanuló, családjuktól távol nevelkedő diákok Hevesben + fotók

Nevelőszülőnél és lakásotthonban élő iskolásokat díjazott az Ágota Közösség jó tanulmányi eredményükért.

Szabadi Martina Laura

Szászné Papp Zsuzsanna, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Heves vármegyei nevelőszülő hálózatának szakmai vezetője, Erki Ferencné nevelőszülő, Keller Titán és Forró Edina, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei szakmai egységének Gyermekotthon vezetője

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy támogassa azokat a gyermekvédelmi gondoskodásában élő fiatalokat, akik sajátos élethelyzetükből kifolyólag hátrányból indulnak, ennek ellenére  mégis sikeresek, kiemelkedően valamely területen és mindezzel példaértékű munkát végeznek, például szolgálhatnak sorstársaiknak – mondta Papp Zsuzsanna, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Heves vármegyei nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője szerdán Egerben, ahol díjakat adtak át jó tanulmányi eredményű nevelt gyermekeknek. A díjazottak édességet és kiemelt zsebpénzt is kaptak az oklevél mellé. 

– Az ÁGOTA Közösség három évvel ezelőtt írta ki először a Kiválósági-díjat azoknak a nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő, felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. A fiatalabbakra is gondoltunk, a Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2022-2023-as tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 ötös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített tanári értékelést. Heves vármegyéből összesen 45 sikeres pályázat érkezett be, 19-en a Kiválósági-díjra, 26-an pedig a Hősötös-díjra jelentkeztek, Nógrád vármegyében pedig 3 fiatalunk élt ezekkel a lehetőségekkel, 2 gyermek a Kiválósági-díjra, 1 gyermek pedig a Hősötös-díjra pályázott – ismertette Papp Zsuzsanna.

Vármegyénkből Kiválósági-díjat kapott Keller Titán, Oláh Vivien, Molnár Petra és Molnár Lorenzó, Kovács Renáta Anna, Tímár Zsolt, Balogh Zsolt illetve testvérei, Balogh Nóra és Balogh Tünde továbbá Lakatos Máté, Vass Antónió László és Vass Amanda Mónika, Korponyi Amina és Lólé Márk Zsolt. A kerecsendi lakásotthon két lakója, Pusoma István Péter és Zádori Gergely szintén sikerrel pályázott.

Az alsó tagozatos gyermekek is aznap vehették át díjaikat, elismerték Vadász Veronika, Ivanics Gyöngyi, Horváth Klaudia Vanessza, Katona Nikolász Fernándó, Bécsi Szabolcs, Horvát András Sándor, Berki Ágnes, Lakatos Jázmin Melani, Csík Hanna Larissza, Gujka Amália és Roxána, Tóth Zoltán Mihály, Moumou Abdelkarim és Moumou Aya, Tímár Mónika Anna, Lakatos Anna és Lakatos Ferenc József illetve Lakatos Amina Noémi. Szintén oklevelet vett át Balogh Jázmin, Molnár Kamilla Janka, Molnár Alexa Gréta, Rafael Kevin, Rafael János Iván, László Attila, Fehér Leila, Fehér Nimród Tibor.

A Kiválósági- és Hősötös- díjak motiválják fiataljainkat a kiemelkedő tanulmányi eredmények elérésére. A pályázatok sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy a tavalyi 577-nél idén közel 300-al több, összesen 864 sikeres pályázat érkezett be feladatvállalási területünk 13 vármegyéjéből. A Kiválósági-díjra 386 fiatalunk, a Hősötös-díjra pedig 478 gyermekünk jelentkezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában