Videó

2023.11.03. 13:55

Sok százezer ember látogat el évente a Tisza-tóhoz

Révész Máriusz a legfontosabb fejlesztésnek a kerékpárutat tartja, amely hatvanöt kilométeres szakaszon biztosítja a tó megkerülésének lehetőségét.

Molnár Helga

A kerékpáros közlekedés egyre népszerűbb a Tisza-tónál

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Tisza-tó eleinte vízgazdálkodási célokat szolgált, majd a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára turisztika célponttá vált, ahová sok százezer ember látogat el minden évben – mondta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár Magyarország Kormánya által feltöltött videóban.

Megfogalmazása szerint egy fantasztikus madártani, természeti paradicsom alakult itt ki, ezért úgy is nevezik a Tisza-tavat: az ember alkotta paradicsom.
– A turisták fokozatosan fedezték fel az idén májusban ötvenéves tavat, ennek köszönhetően az elmúlt években már robbanásszerű fejlődésről beszélhetünk – tette hozzá.

Révész Máriusz a legfontosabb fejlesztésnek a kerékpárutat tartja, amely hatvanöt kilométeres szakaszon biztosítja a tó megkerülésének lehetőségét, ezt pedig közel százötvenezer kerékpáros használja évente. Magyarország legnagyobb mesterséges tava a természetjárás mellett a vízi sportok művelésére is lehetőséget biztosít. Egyedülálló és fontos fejlesztésnek nevezte az államtitkár a kizárólag vízen megközelíthető kilátókat is, amelyek annyira népszerűek, hogy a feltorlódó kajakok, kenuk miatt előfordul, hogy kikötni sem lehet ezeknél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában