Környezettudatosság

2023.11.22. 14:30

Szabadulószobában tanultak a hulladékcsökkentésről gyerekek Egerben + fotók

A vármegyei kormányhivatal már negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

Szabadi Martina Laura

Kitelepült a kormányhivatal a Gárdonyi térre

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Idén is csatlakozott a Heves Vármegyei Kormányhivatal az  Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amely minden európait arra ösztönöz, hogy ne csak ezen a novemberi héten hajtson végre figyelemfelhívó akciókat a fenntartható erőforrásgazdálkodásról és hulladékkezelésről.

– A kormányhivatal már negyedik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, de az már a 15. ilyen hét – mondta dr. Virág Diána hulladékgazdálkodási szakügyintéző Egerben a Gárdonyi Géza téren, ahová kitelepült a hivatal.

A téren csomagolási alternatívákat mutattak be az érdeklődőknek, ugyanis a hét kiemelt témája a csomagolási hulladék. A kormányhivatal a kitelepüléssel párhuzamosan a megyeházán szabadulószobát is készített a gyerekeknek.

– Minden korosztályt igyekszünk megszólítani. Iskolákba is ellátogatunk a szemléletformáló játékos előadásokkal – mondta érdeklődésünkre Rada Szilvia hulladékgazdálkodási szakügyintéző. Kiemelte, a szabadulószobához csak hulladékot használtak fel, s ehhez kapcsolódnak a feladatok is.

– Figyeltünk rá, hogy csak hulladékot használjunk föl a csomagolóanyagokra a szelektív gyűjtésre fókuszálva. Interaktív és kétkezi feladatok is vannak. Készült például egy trükkös puzzle, amin természetes láthatatlan dolgok is szerepelnek. A gyerekeket talán a legkönnyebb megszólítani, s az ismeretek, amiket átadunk természetessé válnak számukra, és a tudást a szüleiknek is át tudják adni – mondta,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában