Túra

2023.11.15. 08:10

Szakadó esőben gyalogolták le a húsz kilométeres távot

Emléketezetes marad annak a közel hatvan résztvevőnek a múlt szombati túra, amelyet a Mátra Gyógyító Kincsei nevű, új turisztikai szakaszon teljesítettek.

Barta Katalin

Állták a sarat azok a vállakozó szellemű csapattagok, amelynek tagjai a a múlt vasárnap járták végig a Mátra Gyógyító Kincsei nevű, új turisztikai útvonalat Parád, Mátrederecske, Recsk, Kisfüzes érintésével. Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere közösségi oldalán mondott köszönetet a kitartó túrázóknak. Megköszönte a fegyelmezettséget, s ahogy szó szerint állták a sarat. Külön gratulált a nyolc éves Erős Leventének, aki a legfiatalabb volt a csapatban, s a 70 éves Romanov Sándornak, aki a legidősebb résztvevő volt. Hősiesen végig gyalogolták a közel 20 kilométeres távot a szakadó esőben.
Cseh Lilla ismét megmutatta sportemberi nagyságát: a Mátraderecskéig visszafelé vezető utat nem busszal, hanem hanem futva tette meg. 

A program a zord időjárás ellenére a segítőknek és a szerveőknek köszönhetően remekül sikerült, így abban bíznak, hogy mások is kedvet kapnak az új szakasz mielőbbi bejárásához. 

Horváth László a térség országgyűlési képviselője is méltatta a rendezvényt. Oldalán azt írta: A közös munka hídként köt össze minket! A mátraderecskei Kürti-híd megépítése térségünk újonnan kialakított túraútvonalainak egyik szimbolikus állomása.
Az útbaigazítók a helyes irányba terelnek, a panorámateraszok, a kilátó szemet gyönyörködtető látványt ígérnek, minden új elemnek, építménynek megvan a maga feladata.
Ez a híd összeköt, épp úgy, ahogyan az új túraútvonalak térségünk nyolc települését.
Ahogyan összeköt minket az a közös munka, mellyel a kormányzat döntésével teremtett fejlesztési lehetőség időtálló értékként válik valósággá!
Egy biztos, aki ezen az új hídon átkel majd, az csodás helyről érkezik és csodás helyre tart!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában