Magyar Falu Program

2023.11.21. 07:44

Több civil egyesület kapott pénzt Hevesben

Kisebb-nagyobb összegek érkeznek hamarosan a civilekhez.

Molnár Helga

Polgárőrök munkáját is támogatják Hevesben Illusztráció

Forrás: Polgárőr Lovas Tagozat

A Magyar Falu Programban kihirdették, mely civil egyesületek, szervezetek kapnak támogatást. Az összeget ingatlanra, gépjámrűbeszerzésre, eszközfejlesztésre vagy programok megvalósítására fordíthatják az egyletek.

A listából kiderül, szép számmal vannak a nyertes pályázók között Heves vármegyeiek is. Hétmillió forintot kap majd a Tarnamérai Nyugdíjas Hagyomány és Értékmegőrző Egyesület, az Egercsehi Bányász Baráti Kör Egyesület, a Gyöngyöstarján Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Tarnamérai Tarnamente Vadásztársaság, a Bélkő Sportegyesület, az Ezüst Ponty Horgász Egyesület, a Verpelét a Mi Városunk Egyesület, a Tófalui Polgárőr Egyesület és az Abasári Múzeum Úti Óvodásokért Alapítvány.

Kettő millió forintot is többeknek megítéltek, így a Polgárőrség Nagykökényes Egyesületnek, a Kömlő Népe Alapítványnak, az Atkári Polgárőr Szervezetnek, a Horti Polgárőr Egyesületnek, az Átányi Turisztikai, Kulturális és Hagyományőrző Egyesületnek, az Egerbakta Polgárőrségnek, a Kerecsendi Lokálpatrióta Egyesületnek, a Kisnánai Várért Alapítványnak, a Felsőtárkányi Sziklaforrás Egyesületnek, az Együtt Gyöngyöspatáért Baráti Kör Egyesületnek,  a "TOBÁN" Hagyományőrző Népművészeti Egyesületnek valamint a Mezőtárkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

Több mint egymillió 700 ezer forint támogatás nyert a Domoszlói Nyugdíjasokért Egyesület, másfél milliót a Mezőszemerei Polgárőr Egyesület, egymilliót pedig a Kiskörei Dózsa Horgászegyesület.

Kisebb összegeket is kiosztották még, néhány szervezet több mint félmilliót, más kevesebb mint felet költhet, míg többek kereken ötszázezer forintot nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában