Gyűjtés

2023.11.10. 09:30

Több százan aláírtak a DK-nak Egerben

Gyűjti az aláírásokat és megismerteti a helyiekkel polgármesterjelöltjét az egri DK.

Szabadi Martina Laura

DK-s aláírásgyűjtés Egerben

Forrás: DK Eger/Facebook

Az elmúlt időszakban egyre több egrihez eljutott a hír, hogy a Demokratikus Koalíció (DK)és a Magyar Szocialista Párt közösen kezdett egy akciót, amely preventív aláírásgyűjtés egy lehetséges egri akkumulátorgyár ellen – írta közleményben a DK egri szervezete. 

– A kormányzati politika, Orbán hazugságai, a kínai látogatása mind jobban megerősíti, hogy Magyarországból akkumulátorgyárat akar szervezni többszázezer ázsiai vendégmunkással. Erre a narratívára hasonlít, amit a városvezetés Egerben csinál: a mai napig nem mondták el, mit csinált Minczér Gábor alpolgármester és Spisák György aljegyző egy, a karbonsemlegesség ipari megoldásaival foglalkozó fórumon a kínai Jinan városában. Amikor Kína karbonsemlegességet emleget, az egyenlő akkumulátor-, akkumulátorszétszerelő gyárakkal. A mai napig nem nyilatkozott az ügyben a NER utasításait kérdés nélkül végrehajtó Mirkóczki Ádám polgármester sem. A Dobó városában zajló politikai roncsderbi egyik fontos szereplője, a Fidesz szintén mélyen hallgat. Ezek rossz előjelek – írták a közleményben. Bejelentésük szerint alig egy hét alatt sikerült többszáz aláírást összegyűjteni. 

– Mindenféle médiakampány, hirdetés, Budapestről küldött aktivisták nélkül. Mi egriek álltunk a pultok mögé, gyűjtöttük az aláírásokat, és nagyon sokan ismerték meg polgármesterjelöltünket, Balázs Miklóst. Akciónkat jövő héten folytatjuk, és nem állunk meg addig, amíg el nem jutunk minden egyes egrihez. Szemben más politikai erőkkel, mi nem a múlttal, személyi érdekkel foglalkozunk, nem állunk bele a bukott politikai elit által kreált két évtizedes roncsderbibe, mi alternatívát nyújtunk, és valóban azzal foglalkozunk, ami az itt élőket érdekli, mert dolgunk van Egerrel – közölte az egri DK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában