Programajánló

2023.12.15. 06:55

A Honeybeast Egerben, Péterfy Bori Gyöngyösön, Szandi Bélapátfalván koncertezik a hétvégén

Ezüstvasárnap már az adventi koszorú harmadik gyertyáját gyújtják meg szűkebb hazánkban, de remeknek ígérkező koncertek közül is válogathatunk a hétvégén.

Heol.hu

Egerben idén is színes adventi programsorozat várja a látogatókat, érdemes kilátogatni a Dobó térre

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Hatvan: Az adventi programsorozat részeként karácsonyváró koncertet ad a Polifónia Vegyeskar december 15-én. A Grassalkovich-kastély dísztermében az előadáson Regős Amarilla és Regős Zsolt vezényli a kórust.

Eger: Ezen a hétvégén is színvonalas előadásokkal várja a közönséget a Gárdonyi Géza Színház. December 15-én délelőtt tíz órától a Diótörő című táncmesét, este héttől a Janika című vígjátékot tekinthetik meg az érdeklődők.

Gyöngyös: 20 órától Péterfy Bori és a Love Band érkezik a Belváros térre. A szervezők várnak minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel!

SZOMBAT

Eger: December 16-án a Kipp-kopp karácsonya című bábelőadást tekinthetik meg a Harlekin Bábszínházban délelőtt 11-től és délután négytől. A történet röviden: Egy reggel Kippkopp különleges látványra ébred: a hatalmas fenyves hófehérbe öltözött! Ám a téli táj nem csak vidámsággal teli, a kis gesztenyefiú egy didergő, éhező Cinkére bukkan a hóban. Kippkopp útnak indul, hogy hűvös szeleken és fagyos tájakon átkelve diót keressen kis barátjának, ám ennél sokkal többet talál: házikót, csodafát, ünnepet, karácsonyt. Kippkopp lélekmelengető ünnepi kalandja kicsiknek és nagyoknak is szól. Karácsonyi ajándékmesét ígérnek szívhez szóló dalokkal, izgalommal átkötve, szeretetbe csomagolva.

  • Ugyancsak a vármegyeszékhelyen az Apacuka zenekar fellépését hallgathatja meg a közönség a Felsővárosi Advent rendezvénysorozaton, a Nemzedékek terén. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magávalragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest. Kezdés délután négy órától.
  • Egerbe érkezik a Honeybeast zenekar. Az országosan ismert és kedvelt együttes több stílusú rockzenét és funkyt is játszik. Ismeretséget az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján való szereplés után értek el. Évente több fesztiválon és egyéni koncerteken is fellépnek. Az egri koncertjük helyszíne a Broadway Monkey lesz, kezdés este nyolc órától. 

VASÁRNAP

Eger: A vármegyeszékhelyen folytatódnak az Eger Advent 2023 programsorozat rendezvényei. December 17-én már a harmadik gyertyát – amely az örömöt jelképezi – gyújtják meg a Dobó téren ezüstvasárnap alkalmából. Az eseményen köszöntőt mond Vasné Ignácz Katalin, az Egri Borbarát Hölgyek elnöke, a gyertyát pedig Aklan Béla Sándor, az Evangélikus Lelkészi Hivatal lelkésze gyújtja meg. Az önkormányzatot Minczér Gábor alpolgármester képviseli majd. 17 óra 30 perctől fellép az Érseki Fiúkórus, míg 19 órától az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Rakonczai Imre zenél.

  • Ezen a hétvégén sem marad el az egri régiségvásár a bazilika mögött. December 17-én minden érdeklődőt, látogatót szeretettel várnak a szervezők történelmi korok hangulatát idéző környezetben.

Bélapátfalva: Az észak-hevesi városban december 17-én adventi vásárt tartanak. A program délután három órakor kezdődik a piactéren. Kézművesek, kistermelők kínálják portékáikat, délután négy órakor az általános iskolások adnak műsort, majd meggyújtják a harmadik gyertyát az adventi koszorún, öt órától pedig Szandi ad koncertet.

Ostoros: December 17-én az ostorosi római katolikus templomban Csézy ad adventi koncertet 16 órai kezdéssel. Azt követően a Magyar Vöröskereszt Ostorosi Alapszervezete a résztvevőknek forralt borral, teával kedveskedik a templom előtt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában