Gyűjtés

2023.12.15. 16:59

A Szurkolók tartottak osztályfőnöki órát az egri Sárvári Technikumban

A Macskaárvaháznak és a Szurkolók az Állatokért Mozgalomnak gyűjtött az egri Sárvári Technikum.

Szabadi Martina Laura

Retz Júlia, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány tagja (b) és Balázs Eszter, kutyatréner (j)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Péntek délelőtt a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány, a Szurkolók az Állatokért Mozgalom Balázs Eszter kutyatrénerrel kiegészülve érkezett az egri Heves Vármegyei SZC Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium falai közé. A diákok ugyanis az iskola felhívására a Menhelyi Állatok Karácsonya nevű kezdeményezés keretében gyújtöttek a mentett kutyáknak és macskáknak.

HMM_0089
Szituációs feladatokat is kaptak a tinik
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Bóday Pál, a macskaárvaház vezetője elmondta, hogy az adományért nagyon hálásak és nagyon örülnek neki, hogy ennyi gyereket megmozgatott a kezdeményezés. Az összegyűlt eledelekből terveik szerint egri civl állatvédőknek is juttatnak majd, hiszen ezek a magánszemélyek gyakran egyedül végeznek hatalmas munkát.

HMM_0021
Sok tanuló hallgatta az előadást Fotó: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap
 

Retz Julia a Szurkolók tagja előadást tartott a gyerekeknek. Sok diák jelentkezett hogy van társállata, ugyanakkor ivartalanítva kevés állat volt. Retz Julia elmondta, nem csupán a szaporulat megelőzése miatt fontos az ivartalanítás, a tüzelő kutyák és macskák ugyanis rendkívül kitettek a gyulladásos és daganatos megbetegedéseknek, rendkívül gyakori, hogy gennyes méhgyulladás, emlő- vagy heredaganat okozza az állatok szenvedését majd halálát.

HMM_0138
A diákok egy része felkészült volt a témában Fotó: Huszár Márk /Heves Megyei Hírlap

Szó esett arról is, hogy mit jelent az állatkínzás a gyerekek szerint, beszéltek a kötelező oltásokról, a chip fontosságáról, az állattartás szabályairól, Balázs Eszter kutyatrénerrel pedig szituációs feladatokban vehettek részt. Kapin Richárd a Szurkolók vezetője elmondta, utoljára 5 éve jártak a Sárváriban, s nagy örömmel és kíváncsisággal tértek vissza. Nagyon fontosnak tartják, hogy a meglévő tudásukat minél többeknek, főként fiataloknak adják át.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában