Pónitolvajlás

2023.12.20. 12:33

A rendőrök adták vissza az autósüldözéssel meglovasított adácsi pónit

Kedd hajnalra ellopták, szerdán a szomszéd faluban találták meg az adácsi pónit.

Szabadi Martina Laura

Előkerült az adácsi póni

Forrás: Soha Márton/Facebook

„Adatgyűjtést követően a rendőrök Jászárokszálláson megtalálták a pónilovat, melyet visszaadtak a tulajdonosának. Az eset kapcsán a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon indult nyomozás.” – ezt a Heves Vármegyei Rendőr- főkapitányság közölte portálunkkal. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Soha Márton, Adács polgármestere a közösségi oldalán kedden kora délután közölte, valaki ellopta a pónit a falu betleheméből. A polgármester portálunk érdeklődésére szerda reggel elmondta, hogy a Facebook-oldalán tett híradása után sorra jöttek információk a történtekről.

– A szálak a közeli Jászárokszállásra vezettek, ahol tegnap a rendőrség lefoglalta a pónit. Akinél megtalálták, azt állítja, hogy vásárolta valakiktől. Azt, hogy pontosan mi is történt, a rendőrség fogja kivizsgálni. Ami biztos, hogy a póni ma délelőtt 10 óra körül már ismét községünk betlehemében lesz. A pónit és vele együtt egy szamarat 4 éve vettem, azóta teszi a két állat jelenléte színvonalasabbá a karácsonyi várakozást. Eddig semmi probléma nem volt. A kedd reggeli etetéskor derült ki, hogy nincs meg a póni. Az állatok gondozója a betlehem ajtaját rendben zárva találta, a szamár benn is volt. Így a póni sem jöhetett ki magától a betlehemből, de a két állat egyébként egymás nélkül nem is megy sehová. Kamerafelvételünk is van arról, hogy községünk főterén 21 óra 13 perckor a pónit kergetik valakik. Az is látszik a felvételen, hogy egy sötét színű, valószínűleg fekete Toyota Hilux kísértében vezették a pónit Vámosgyörk irányába, azaz a Jászárokszállás felé vezető úton – részletezte Soha Márton.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában