Eger Advent

2023.12.07. 19:12

Az Eger Adventre is ellátogatott a Mikulás

A Dobó téren is járt a Mikulás az Eger Advent részeként, amely új fényelemekkel gazdagodott. Egy meglepetés világsztárral és gyermekeknek szóló programokkal zajlik az esemény.

Hornyák Réka

A Télkopácsolók nevű izgalmas műsorral csalogatták a Mikulást

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Napról napra újabb programokkal folyik az idei Eger Advent, ahol mindenki találhat kedvére való szórakozást. Szerdán délután, elsősorban a gyermekeknek kedveztek a szervezők, hiszen öt órától a Babszem Jankó Gyermekszínház színészei adták elő a Télkopácsolókat, izgalmas, interaktív játékokkal. A műsorban, a különböző feladatok mellett énekre hívták a gyermekeket és szüleiket is, mellyel odacsalogatták a Mikulást. A műsor végén pedig mikuláscsomagokat is kaptak a kicsik. 

A helyszínen jelen volt Berényi Tamás, az Eger Advent főszervezője, akit megkérdeztünk arról, hogy hogyan alakul számukra eddig az adventi időszak. 

– Általában az Eger Advent nem csak négy, hanem öt hetes program sorozat szokott lenni itt Egerben és ehhez még hozzákapcsolunk egy három napos hétvégi programot, az Egri Forralt Bor Napokat. Idén ezzel, illetve a december 31-i szilveszteri bulival zárjuk a programsorozatunkat. Odafigyelünk, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt széles választékban legyenek programok, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Vannak bulizósabb, vannak meghittebb és komolyabb hangvételű zenei programok is, illetve szombat délelőttönként szoktunk a gyermekeknek kedvezni játékos, interaktív megmozdulásokkal. December 6-án a Dobó térre is ellátogatott a Mikulás és egy színházi előadással egészítettük ki a napot – mesélte Berényi Tamás főszervező. A csapatával minden évben azon dolgozik, hogy megteremtsék az ünnepi hangulatot a belvárosban. 

Kiemelte, hogy természetesen a városháza üvegtermében idén is üzemel a Jégpalota, a gyermekeket ezzel is igyekeznek meglepni. Hétvégente arcfestéssel, kézműves programokkal, gyerekfilm vetítésekkel és a szokásos, közös játékokkal várják őket, hogy együtt tölthessenek egy kis időt. 

Elmondta, hogy a változatos programok mellett vasárnaponként - mint minden évben - a gyertyagyújtásé a főszerep. Ezt követően azonban zenei programokkal várnak mindenkit. Így idén is koncertezik az Eger Advent keretein belül a Heves vármegyei Szekeres Adrienn, aki december 10-én lép fel. Jön a Bonanza Banzai Hauber Zsolttal, valamint érkezik majd Krisz Rudi, Rakonczai Imre, Falusi Mariann és Sárik Péter, december 23-án pedig Agárdi Szilvia zárja egy időre a fellépéseket. A karácsony elteltével azonban indul a Forralt Bor Napok, mely alkalomból érkezik majd Egerbe egy különleges vendég, aki az 1980-as évek világsztárja, valamint koncertet ad majd Nagy Feró, Deniz és Orsovai Reni is. Berényi Tamás hozzátette, hogy az évzáró fő attrakció pedig idén is a tűzijáték lesz. 

Tavaly a programok főrésze és a dekoráció is a Dobó térre koncentrálódott, idén ezen kicsit változtattak. 

– Picit próbáltuk széthúzni idén a helyszínt, így az óriáskerék helyén található a Betlehem, a világító Eger felirattal együtt. Emellett pedig a fényeket is átrendeztük, most egészen a Kis Dobó térig húztuk ki azokat, így ott található a szán és kialakítottunk ott egy kisebb melegedőt is. A fényfüzéreket a Dobó szobortól egészen a Senator-ház tetejéig húztuk fel. A Dobó tér is kapott idén egy kis pluszt, a megszokott fényelemek mellett található egy új fénykapu is, melynek hátterében, megszokott módon a fénysziluettben pompázó Egri Vár látható. Újdonság még a központi szökőkútra telepített, úgynevezett közösségi tér, melyet egy átlátszó ponyvával fedtünk le, így ott kényelmesen tudnak összegyűlni a látogatók. Mivel idén sokaknak hiányzik a melegedő, ezért azt tervezzük, hogy jövőre ezt a közösségi teret oldalról is befedjük – említette a jövőbeli terveket a főszervező. 

Berényi Tamás szerint az Eger Advent látogatottsága nagyon jól alakul idén is, már amikor nem esik az eső, ezért remélik, hogy minél hamarabb elmúlik a kiszámíthatatlan időjárás. Elmondta, hogy ezt leszámítva a Dobó téren - mint tavaly - eddig idén is minden hétvégén telt ház van, aminek nagyon örülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában