Voksolhatsz

2023.12.01. 14:09

Eger Csillaga lehet a Senator-Házat évtizedekig működtető házaspár

Ismét lehet voksolni Eger kiválóságaira. Öt kategóriában, három-három jelölt közül lehet választani.

Fekete-Vadászi Erika

Cseh Andrásnét és Cseh Andrást különdíjra javasolták

Forrás: Szőke Péter

Az Egri Lokálpatrióta Egylet 17. alkalommal hirdeti meg a szavazást az „Eger Csillaga” cím odaítélése érdekében.

Pénteken sajtótájékoztatón ismertették a jelölteket a Líceumban, s ezzel egy időben elindult a szavazás az egylet honlapján. 

Már a jelölésnek is komoly presztizse van, derült ki Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnökének szavaiból. Mint mondta, a jelöltek örömmel szokták fogadni a felkérést, s büszkeséggel tölti el őket.

A szavazással céljuk, hogy fókuszba állítsák az egri kiválóságokat, s felhívják a lakosság figyelmét azokra, akik figyelemre- és tiszteletre méltó munkát végeztek az elmúlt években, évtizedekben. 

– Az egyletünk számára nagyon fontos, hogy az egri polgárok a voksolással elismerhessék a városunkban tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek és személyek egrieket gazdagító munkásságát – emelte ki Habis László. 

Hibay Éva, az Egri Lokálpatrióta Egylet titkára a sajtótájékoztatón elmondta, bemutatkozó leírás és kisfilm is segít még jobban megismerni a jelölteket, hozzájárulva ezzel a döntés megkönnyítéséhez. 

Hibay Éva és Habis László ismertették az Eger Csillagai 2023 jelölteket 
Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Öt kategóriában három-három jelölt közül lehet választani.

Az első kategória a gazdasági társaságoké, a SZépítésZ Eger Kft., a Marján Cukrászda és Bankovill Kft. indulnak ebben a csoportban az Eger Csillaga címért. 

Az intézmények közül a Szent István Rádió és Televízió, a Harlekin Bábszínház, valamint az Érseki Szent József Kollégium közül lehet választani. 

Szervezetek kategóriában idén az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete, az Egri Női Vízilabda Csapat és a Round Table Hungary 3 Eger indult. 

Magánszemélyek esetében Szalainé Király Júlia irodalomtörténészre, Madarasi Gábor birkózó-edzőre és dr. Lisztóczky László József Attila-díjas irodalomtörténészre lehet szavazni. 

A fiatal tehetségek is megméretik magukat, ezúttal Hornyak Hanna zenész, Kékesi Borbála vízilabdázó és  Majoros Rózsa sakkozó személyében. 

A Hotel Senator-Ház vezetőit, Cseh Andrásnét és Cseh Andrást pedig különdíjra javasolták, amiért több mint 30 éven át működtették a város ikonikus szállodáját, vendéglátó helyét. 

Szavazni december 11-én este 8 óráig lehet az Egri Lokálpatrióta Egylet honlapján. Ott megtekinthetők a bemutatkozó kisfilmek is. 

Az eredményhirdető díjátadó gála december 15-én délután 4-kor kezdődik majd az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kápolnájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában