Állatvédelem

2023.12.09. 12:16

Felelünk az állatokért, mi vagyunk a gazdáik, mondta Szabó Zsolt Kápolnán

A honatya és a Polgári Hatvanért Közalapítvány állateledel adományt vitt a kápolnai macskaárvaházba.

Szabó István

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért szervezet vezetője (balról), Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, Szabó Zsolt és Bóday Pál a macskaárvaháznál

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Szombaton megérkeztek a kápolnai macskaárvaházba azok az állateledel adományok, amelyeket a Polgári Hatvanért Közalapítvány gyűjtött a Menhelyi Állatok Karácsonya jótékonysági akciójuk során. Az ajándékokat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és az alapítvány munkatársai hozták el Kápolnára. 

Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt portálunknak, nagyon meg vannak hatódva, hogy idén is gondolt rájuk Szabó Zsolt és a Polgári Hatvanért Alapítvány. 

– Ez nagyon jó érzés, mert elismerés is számunkra. Az a mennyiségű étel és alom, amit kaptunk, egy jelentős tétel az éves szükségletben. Úgy gondolom, vegyen példát minden politikus erről, válasszon egy menhelyet, és tegye meg ugyanezt, és akkor egy jobb világ lesz vármegyénkben és az országban is – összegezte Bóday Pál. 

Szabó Zsolt elmondta, hogy a Polgári Hatvanért Alapítvány már nem első alkalommal gyűjt menhelyi állatoknak karácsony előtt. 

– Nagyon sok olyan kutya és cica van, akiknek gondoskodó gazdája van, nekik jól megy a soruk. Viszont vannak olyan állatok, akikkel a gazdája sajnos nem törődött, így menhelyen élnek. Nagyon fontos, hogy segítsünk rajtuk. Hála Istennek, minden évben 3 helyszínen, Lőrincin, Hatvanban és Hevesen nagyon sok ajándék gyűlik össze. Zömében tápok, konzervek, de mindenféle egyéb szükséges is. Ezt 4 menhelyen szoktuk szétosztani: Hatvanba a Jászfényszaru melletti, továbbá a Lőrinci, illetve a Heves melletti kutyamenhelyek számára viszünk belőle, illetve a kápolnai Macskaárvaházba. Fontos, hogy törődjünk az állatokkal. Felelünk értük, mi vagyunk a gazdáik. Én arra kérek mindenkit, jövőre is adományozzanak az állatoknak – fogalmazott Szabó Zsolt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában